Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Şort giyen çocuk kimi tahrik eder?

Benim çocukluğumda kızerkek hepimiz şort giyerdik.
Şort denmezdi adına, 'kısa pantolon' derdik. Hatta hâlâ kullanılan bir sözümüz var, 'Ben senin kısa pantolonlu halini bilirim' diye...
Diyeceğim o ki, şort giymek en doğal 'çocukluk hali'dir.
Gelgelelim RTÜK (Radyo Televizyon Üst Kurulu), gösteri yapan çocuklar şort giydi diye 'Yetenek Sizsiniz' yarışması için tv8'e 1 milyon lira ceza verdi.
Hatırlayın, 'O Ses Türkiye'nin minikler versiyonu da aynı gerekçelerle yayından kaldırılmıştı. Neymiş efendim, süslü püslü çocukların şarkı söylemesi sakıncalıymış. Yahu neredeyse her evdeki aile toplantılarında yanağına boya sürüp eline saç fırçasını alarak şarkı söyleyen evin minik kızı, en 'masum' ev eğlencesi değil midir?
Asıl merak ettiğim; şort giyip şarkı söyleyen bacak kadar çocuklardan kimlerin, nasıl tahrik olduğu.
Eğer bu görüntülere bakıp da gerçekten nefsi kabaran varsa, onların yeri toplumun içi değil, önce hastane, sonra hapishanedir. O sapıkları iğdiş edip tıkacaksın içeri...
Bu tür kararlar, çocukların cinselliğine vurgu yapıp 'eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmekten' öte fayda sağlamaz.
Eğer gerçekten de çocukları korumak istiyorsanız; ben size dizilerde, reklamlarda, yarışmalarda çocukların istismar edildiği onlarca örnek verebilirim.
Sineklere şaplak atmak yerine bataklığı kurutmayı seçersek, '9 yaşındaki kız çocukları evlenebilir mi?' diye saçma sapan bir tartışmaya da girmeyiz.
Diyeceğim o ki; asıl odaklanmamız gereken bacak araları değil, beyinlerdeki küflü tavan aralarıdır...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA