Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Seninle 50 yıl

Her şey 50 yıl önce bugün başladı. 31 Ocak 1968 Çarşamba akşamı gerçekleştirilen TRT'nin ilk deneme yayınıyla Türkiye, televizyonla tanıştı. O gün bir çocuğun kalbi her zamankinden daha hızlı çarptı. Mahalledeki tek televizyon onların evindeydi. Burnunu ekrana bir yapıştırdı, bir daha önünden kalkmadı.
O heyecanlı ve mutlu çocuk; şimdi bu sütunlarda televizyon yazıyor, ekmeğini ekrandan çıkartıyor.
Televizyona benden daha fazla minnet duyan çok az kimse vardır. Bana anne-baba oldu, öğretmen oldu, arkadaş oldu. Evdeki kalabalığın içinde yalnız kalmak istediğimde yüzümü ona çevirdim, sırdaşım oldu. Ve en sonunda 'işverenim' oldu. İşte bu nedenle Yakından Kumanda'da her köşeden daha fazla TRT haberi, yorumu, eleştirisi bulursunuz.
50 yıl, bu gece Haliç Kongre Merkezi'nde taçlanacak. Eskiler, yeniler, çalışanlar, izleyenler, emek verenler, hayat verenler, hayat bulanlar hep birlikte orada olacağız. 31 Ocak 1968 tarihinde TRT'nin ilk televizyon yayınının spikerliğini yapan Nuran Devres, efsane spor spikeri Orhan Ayhan gibi isimlerin de yer alacağı gala gecesinde; müzik, spor, belgesel, haber gibi başlıklarda gerçekleştirilecek çeşitli uyarlamalarla izleyici ve davetlilere 50 yıllık yayıncılık serüveni aktarılacak. Zafer Kiraz ve Pelin Çift'in sunuculuğunu yapacağı gecede; TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, 1968'den bugüne TRT'nin geldiği süreci ve kurumun hedeflerini anlatan bir konuşma yapacak.
Necefli maşrapayı hatırlamak isteyen, televizyonun bir zamanlar 'kapanma saati' olduğunu anımsayan ve ekranda 'Televizyonunuzu kapatmayı unutmayınız' uyarısının yer aldığı günleri özleyenler, bu akşam 19.30'da TRT ekranları karşısında olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA