Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Benden sihirbaz olur mu?

Hem de acayip olurmuş! Ben söylemedim, Türkiye'nin en önemli sihirbazlarından Sermet Erkin söyledi.
Lütfi Kırdar'da Şinasi Günaydın'ın defilesi sayesinde kuliste uzun zamandır görmediğim dostlarımla sohbet etme olanağı buldum. Bunlar arasında, Türkiye'nin en eski ve ünlü illüzyonistlerinden Sermet Erkin de vardı. Bana şöyle dedi: "İllüzyon, bir görüntü işidir. Yapan kişinin görüntüsü, karizması, tavırları, bakışları çok önemlidir. Mesela ben bebek yüzüm nedeniyle uzun yıllar bunun handikabını yaşadım. Türkiye'de yetişen pek çok illüzyonist de sadece görüntüleri ve karizmaları yetmediği için başarılı olamadılar. Ama sende doğuştan bir sihirbaz tipi var. Bana gel, birkaç numara öğreteyim, hemen bu işe başla..." Vallahi abartmıyorum. Yanımızda bu sohbete ortak olan değerli hocamız Prof. Orhan Kural da şahidimdir.
Sermet Erkin, artık sadece çocuklara gösteri yapıyormuş. (Herkesin, her şeyin gizemini şıp diye öğrenebildiği internet çağında sanırım artık illüzyonistler sadece çocukları kandırabiliyor) Erkin'in 24 Şubat'ta Trump Tower'da saat 14.00'deki gösterisine mutlaka gideceğim. Belki kulisinde kendisinden birkaç numara öğrenip yeni bir kariyer başlangıcı yapabilirim.
Aslında şu an yaptığım iş de bir bakıma sihirbazlık değil mi? Televizyon denilen kutudan her gün tavşan çıkartıp duruyorum. Bazen de kutudakileri kalemden testere ile kıtır kıtır kesiyorum!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA