Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Keşke seyirci de Gülse

Gülse Birsel'in yeni dizisi 'Jet Sosyete', pazar gecesi Star ekranlarında izleyiciyle buluştu. Peşinen söyleyeyim, Gülse Birsel'in komedi yazarlığı konusundaki kıvrak ve yaratıcı kalemini her zaman takdir etmişimdir. 'Avrupa Yakası' ve 'Yalan Dünya', tartışmasız Türk televizyon tarihinin dönüm noktaları arasında ayrıcalıklı yerlere sahiptir. Ama ne yalan söyleyeyim, yeni dizi 'Jet Sosyete', beni onlar kadar sarıp sarmalamadı. Kim bilir belki beklentimin yüksekliğinden, belki de savaşlar, taciz ve tecavüz olaylarının üzerimde yarattığı olumsuz psikolojik etki nedeniyle keyfimin pek yerinde olmaması yüzündendir.
Yine de ülkede komedyenler ile 'normal' vatandaş arasındaki makasın açıldığını, mesafenin arttığını düşünüyorum. Kendi aralarında gülüp eğlendikleri şeyler, aslında vatandaşı güldürmeye yetmiyor gibi.
'Jet Sosyete'de Gülse, sadece topa falso vermiş, gerisini yıldız oyuncuların ustalığına bırakmış. Oyuncular üstlendikleri karakterleri ne kadar karikatürize edebilir, ne denli büyütebilirse, dizi de o denli tutacak ya da tutmayacak sanki. Bazı 'kadrolu' oyuncuların kendilerini tekrar eden halleri ise dizinin en büyük handikabı.
Bu arada 'Jet Sosyete', unutulmaz dizi 'Kaynanalar'ın ruh çağırma seansı gibiydi.
Türkiye'de sit-com'un öncüsü merhum ağabeyim Tekin Akmansoy'un ruhu şad olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA