Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yeni iş kolu: Fenomen olmak

Turkcell reklamlarında kimler rol almadı ki! Firma şöhretlere, kendi reklam kampanyalarında rol almaları için servet değerinde ücretler ödedi.
Peki son Turkcell reklamında kim var? Memleketindeki şelaleyi görüntülerken değme spikerlere taş çıkartırcasına anlatım yapan sade bir vatandaş.
Onun internete yüklediği görüntü tıklanma rekorları kırmış, sonunda ana haber bültenlerine de konu olmuştu.
"Mikemmmel, aha da anlatmaya gerek yok, konuşmuyorum, görüyorsunuz" diyen vatandaşın şelale görüntüleri üzerine kendi logosunu basan firma, böylece son derece renkli bir reklam kampanyasına en ucuz maliyetle imza atmış oldu.
Vatandaşımızın bu kampanyadan ne kadar kazandığını bilmiyorum. Ama internet fenomeni olmak, şimdilerde yeni bir meslek olarak tanımlanmaya aday.
Daha önce "Piston aşağı" diye bağırıp aracı tahliye eden otobüs şoförü, "Oğlum bak git" diyerek kendisine ısrarla sataşan delikanlının kafasına süpürge sapını indiren temizlik görevlisi ve kaldırımda balona röveşata atmaya kalkan genç de acayip şöhret olmuştu.
Hatta sevgili dostum Yavuz Seçkin, çöpçü olayından ilham alarak 'Oğlum Bak Git' adında bir de film çekmişti.
Geçen hafta Ordulu bir dedemiz de sosyal medyada tıklanma rekorları kırıp ana haber bültenlerine konuk oldu.
Sürekli bağırarak konuşan, durduk yerde naralar atan Cemal Akbaş, hem gür sesi, hem de adeta boynuna doladığı gür bıyıkları ile sanki 'Reklamcılar, beni de görün' diye bas bas bağırıyordu.
Bakalım fenomenlik sektöründen ona da ekmek çıkacak mı? Yoksa 'tuhaf olmanın' şöhrete giden en kestirme yol olduğuna inananların giderek çoğalmasıyla yaşlı dünyamız küçük çaplı bir tımarhaneye mi dönüşecek?
Sanırım 'anormalliklerin' bu kadar prim yaptığı bir dünyada biz 'normal' insanların devri yavaş yavaş kapanıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA