Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kore’yi ne çabuk unuttun ey Amerika!

Afrin harekatı sırasında sekiz askerimizin şehit düştüğü Keltepe'deki bölük komutanı, sis nedeniyle görüş mesafesinin 5 metreye kadar düşmesi üzerine merkeze şöyle dedi:
"Biliyorum, uçaklarımız hedefi göremiyor.
Ama gerekirse bizi de bombalasınlar, yeter ki düşman helak olsun..." Tabii ki hava kuvvetlerimiz körlemesine bombardımana girişmedi.
Komando birliklerimizin takviyesi ile terör örgütünün kalleş saldırısına maruz kalan o tepe birkaç saat sonra alındı ve şehitlerimizin kanı yerde kalmadı.
Bu olay beni yıllar öncesine götürdü. Bir Kore gazisinden dinlemiştim. 1950 yılında, Kore savaşının en kanlı günlerinde bir Türk tugayının, Kunuri tepesinde destan yazan bölüklerinden biri de koordinasyon merkezinden aynı istekte bulunmuştu: "BM hava gücü, bu koordinatları bombalasın. Biz kendimizi feda etmeye hazırız. Yeter ki diğer birliklerin kurtulacağı bir koridor açılsın." Bombardıman emri an meselesiydi.
Ancak birliğimizin, kendisinden üç-dört kat kalabalık Çin ordusuna karşı giriştiği muazzam direniş sayesinde ABD'nin merkezdeki sekizinci kolordusu, tamamen imhadan kurtulmuş ve zaman kazanarak bölgeyi terk edebilmişti.
Göğüs göğüse yapılan bu süngü muharebesinde birliğimiz, 130'dan fazla şehit vermişti.
İşte Mehmetçik'in farkı budur. Zafer için kendini feda etme duygusu genlerinde vardır.
Bu nedenledir ki; tarihin her döneminde, şartlar ne kadar zorlu olursa olsun her daim muzafferdir.
Askerleri kurtulsun diye Mehmetçik'in kendini feda ettiği o Amerika'ya gelecek olursak...
Şimdilerde askerimize kurşun sıkan terör örgütlerine TIR'lar dolusu malzeme gönderiyor.
Komutanları utanmadan onların paçavralarının altında poz veriyor. Sinsice o çapulcuları eğitip üzerimize salıyorlar.
Peki ya Kore Savaşı'nda uğruna 750 vatan evladını şehit verdiğimiz Birleşmiş Milletler ne yapıyor? Müttefikleri Türkiye'nin şehirlerine Suriye'den füzeler yağarken, 15 yaşındaki kız çocukları uykusunda ölürken, dilsiz şeytanı oynuyor.
Siz Kore'yi çabucak unutmuş olabilirsiniz ama bu millet sizi unutmayacak!


Birleşmiş Milletler Kuvvetleri Genel Komutanı Amerikalı General Walton Walker, Türk tugayının Kunuri Savaşı'nda gösterdiği kahramanlıktan dolayı Tuğgeneral Tahsin Yazıcı'ya madalya veriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA