Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

...Ve ‘Picasso’ başladı

Sizlere ta bir yıl önce bu sütunlarda duyurduğum 'Deha: Picasso' belgeseli nihayet National Geographic kanalında pazar gecesi gala yaptı. Serinin geçen yıl yayınlanan ilkinde Albert Einstein'in hayatı konu edilmişti. Bir bilim dehasının ardından, bu kez bir sanat dahisinin biyografisi ile buluştuk.
Aslında Einstein ile Picasso'nun hayat çizgileri arasındaki paralellik şaşırtıcıydı.
Her ikisi de eğitim süreçleri içinde öğretmenleri tarafından sevilmedi, disiplinsiz bulundu. Onların 'kural tanımazlığı' aslında içlerindeki dahinin sınır ötesi yolculuğuydu ama yakınlarındaki hiç kimse bunu fark edemiyordu. Her ikisi de siyasi otoriteye, özellikle de faşist dikta düzenine baş kaldırıyordu. Yine her ikisi de kendilerinden önce yaşamış dahilerin ayak izlerini takip etmek yerine, kendilerine yeni bir yol açmayı tercih ediyorlardı.
Her ikisi de yaptıkları işi ailelerinden, hatta evlatlarından bile daha önde ve önemli tutuyor, mesleklerine ihtiraslı bir tutkuyla bağlanmış insanlar olarak biliniyorlardı. Ve her ikisinin de en büyük zaafı kadınlardı...
Picasso'nun sanatına da yön veren hırçın dalgalı hayat hikayesi, belli ki bu sezon da benim gibi belgesel düşkünlerini pazar geceleri 21.00'den itibaren ekran başına çivileyecek.
Bu arada Pablo Picasso'yu canlandıran Antonio Banderas, bu teklifi kabul etmekle kendi kariyerine en büyük iyiliği yapmış. Zira bu rol, onu alıp bambaşka bir zirveye oturtacağa benziyor.
Şimdi içimde dizginleyemediğim bir arzu, bir büyük hayal var. 'Deha', ilk bölümünde serinin adını hak eden bir bilim adamını, ikincisinde bir sanatçıyı ağırladı.
Üçüncüsünde sıra bir siyaset dehasına gelmeli.
Kime mi?
Tabii ki Mustafa Kemal Atatürk'e...
Haydi bakalım, inşallah.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA