Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bu ne güzel bir türküdür

Bırakın siyaseti, kısır politik çekişmeleri, seçim stratejilerini bir yana... 'O sanatçı senin, bu sanatçı benim' bölünmüşlüğünü de... 'Afrin Türküsü' olarak bilinen ama gerçek adı 'Milletin Duası' olan o şahane çalışmayı tamamen vatan sevgisi hisleriyle dinlediğinizde, tüyleriniz diken diken olmuyor mu?
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'vatan haini' ilan ettiği bir grup sanatçı (!) bir araya gelerek, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın harika yazıp bestelediği Milletin Duası türküsünü seslendirdiler.
Hem de ne seslendirmek...
Şiir zaten muazzam, beste desen insanın iliklerine işliyor. Bir de Türkiye'nin en seçkin sesleri, kalplerinin derinliklerinde hissederek bu türküyü seslendirince ortaya müthiş bir güzellik çıktı. Bu önemli proje şahane bir kliple de taçlandırılınca, keyifler tamamına erdi.
Şiir okuyan bir Cumhurbaşkanı, saz çalıp türkü besteleyen bir Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü...
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde tekrarlanan kültür sanat ödülleri, sanatın her koluna kucak açan yönetici ve bürokratlar...
Emek Sineması'nı farelerin cirit attığı bir mezbelelik olmaktan kurtarıp gerçek bir sinema mabedi haline getiren anlayış. Taksim'de tomurcuklanan yepyeni, çağdaş bir kültür merkezi, opera binası... Sanat, hiç bu kadar protokolü sarıp sarmalamamıştı. Ben sanatçı olsam, bundan büyük haz duyardım.
'Afrin Türküsü'...
Sanatçıları sırf sanatlarını icra ettikleri için 'vatan haini' ilan edenlere Kalın'dan ince saz... Anlamayana zaten davul zurna az...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA