Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kötülere prim veriliyor

Okurumuz Pınar Gezgin, dizilerdeki kötü karakterlerin cilalandığını, iyilerin ise silik gösterildiğini iddia ediyor:
"İyi günler Yüksel Bey, geçenlerde FOX'ta yeni başlamış olan 'Yasak Elma' dizisini fark ettim.
Dizinin konusunu siz zaten biliyorsunuz. Ben o dizi ile ilgili bir detayı vurgulamak istiyorum. Dizide 'Zeynep' karakteri ve onun partneri ile ilgili sahneler çok ilgi gördü. Dizinin senaristleri eğer dizinin uzun soluklu olmasını istiyorlarsa, 'Zeynep' karakterinin ve partnerinin sahnelerini daha özenle yazmalı.
Ama son bölümlerde 'Zeynep'in sahnelerinde azalma var gibi. Diğer karakterin, yani aslında kötü olan 'Yıldız'ın gerisine çekiliyor gibi. Tahmin edildiği gibi 'Yasak Elma' dizisinde 'Yıldız' karakterinin entrikalarına rağmen, daha ön planda tutulmasına karşın, beklenmeyen bir şekilde 'Zeynep' karakterinin sahneleri YouTube'da çok daha yüksek oranda tıklandı. Senaristlerin ve yapımcıların bunu dikkate alarak diziye yön vermelerini tavsiye ederim. Yoksa dizi uzun soluklu olmaz.
Dizilerle ilgili çok önemli bir detayı da burada vurgulamak istiyorum: Daha önce de 'O Hayat Benim' dizisi vardı ve orada da iki kız kardeş bulunuyordu.
Biri iyi, biri kötü idi. Son zamanlarda şöyle bir akım var; senaristler iyi karakterleri silik, ezik, tepkisiz veya saçmalayan karakterler olarak yazıyorlar ama gerçekten kötü olan yalancı karakterleri de, eğlenceli, konuşkan, hakkını arayan, kötülüğüne rağmen sempatik olarak...
'O Hayat Benim' dizisinde olduğu gibi 'Yasak Elma' dizisinde de benzer bir durum var. Bu hoş değil. Ergen izleyicilerin yorumlarını okurken, iyi karakterler sıkıcı olarak yansıtıldığı için, izleyicinin kötüye meylettiğini görüyorum.
Dizilerde iyi ve kötünün bu şekilde karmakarışık hale getirilmesi hiç hoş değil.
Ergenler böylesi bir durumun farkına varamıyor ve iyiyi kötü, kötüyü iyi olarak algılıyorlar.
Bu da endişe verici bir durum."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA