Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

TRT Müzik kutsal topraklarda

Ramazan programlarını büyük bir keyifle izliyorum. Hemen her kanaldaki özel iftar ve sahur programlarında hem değerli ilahiyatçıların bilgilerinden faydalanıyor, hem de onlara yöneltilen sorularla toplumun din ve ahlak konusundaki eğitim yetersizliğini tespit etme, not alma fırsatı buluyorum. Özellikle her Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da koca koca dizileri, haber bültenlerini, filmleri reyting listesinde geride bırakan Prof. Dr.
Nihat Hatipoğlu'nu çok büyük bir zevkle, huşu içinde izliyorum.
Ancak Ramazan programları arasında biri var ki, son derece önemli işler yapmasına rağmen ne yazık ki gölgede kalıyor. Sebebi de devlet kanalı TRT'de yayınlanıyor olması.
Artık biliyorsunuz;
TRT'nin olumlu icraatlarını bu köşeden başka yerde okumanız mümkün değil.
Bugün de bu eksiklik ve haksızlığı gidermek için kalemi elime aldım...
Ramazan boyunca aklımızın ve yüreğimizin bir köşesi de Flistin'de, Gazze'de, Kudüs'te... TRT Müzik kanalı da harika bir zamanlama ile Ramazan özel programlarını Kudüs'ten yayınlıyor.
Sunucu Hasan Sevil'in birbirinden değerli konuklarını ağırladığı 'Kudüs'ten Türkiye'ye İlahilerimiz'; bir müzik programı olmanın çok ötesinde, kutlu şehrin tarihini, Müslümanlar için anlamını ve sorunlarını da ekrana taşıyor. Filistin ve Türkiye'nin tanınmış simaları; sanatçılar, akademisyenler ve aydınlar; Kudüs ve Türkiye arasındaki kadim bağı ve kutsal şehri anlatıyor.
Mescid-i Aksa Müdürü Şeyh Ömer Kisvâni, Ahmet Özhan, Antropolog Prof. Dr. Ali Qleibo gibi konukların, tadına doyum olmaz bir musiki eşliğinde Kudüs'ü konuştukları program, Ramazan ayı boyunca iftar vaktinde TRT
Müzik seyircisi ile buluşuyor.
Hasan Sevil'in sunumu ile hafta içi her gün saat 19.50'de Kudüs'ten yayınlanan programa izleyiciler de #TRTMüzikKudüste hashtag'ini kullanarak twitter ve facebook'tan katılabiliyor.
Programda bugün Mescid-i Aksa Tamir ve İnşaat Müdürü Muhammed Amira, yarın ise Antropolog Prof. Dr. Ali Qleibo ağırlanacak.
Hep söylerim; devlet televizyonunun asli görevi, 'sıraya girmek' değil, 'başı çekmek' olmalı. Bunu gerçekleştiren ve 'fark yaratan' TRT ve TRT Müzik'in yönetici kadrosunu içtenlikle tebrik ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA