Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

TRT’ye atılan ‘İnce’ iftira

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, başlattığı kampanya süresince TRT'yi kendisiyle ilgili haberleri vermemekle suçlayıp durdu.
Hatta TRT'nin önünde miting yapmaya bile niyetlendi. Gelin görün ki, bu çağda televizyon yayınlarıyla ilgili her şey kolaylıkla belgelenebiliyor. Alırsınız elinize kronometreyi, girersiniz TRT'nin internet sitesine ya da bir medya takip kuruluşunun arşivine, kim ne kadar yayın süresi almış görürsünüz. Nitekim TRT Basın Müşavirliği, gerçek ve belgeli bilgilerle kurum üzerine atılan bu iftirayı deşifre etti.
İnce'ye göre Erdoğan, kendisine oranla TRT'de çok daha fazla yer buluyordu. Bunun sebebi ise çok açık: Erdoğan, bu ülkenin Cumhurbaşkanı.
Kamu kuruluşu TRT'nin yıllardır benimsemiş olduğu yayın ilkelerinde, Cumhurbaşkanı'nın tüm resmi faaliyetleri, protokol haberlerinin en başında yer almak zorundadır. Bunu bilmiyormuş gibi görünmek 'kötü niyet' değilse, en iyimser tahminle cahilliktir. Eğer denge gözetilmesi söz konusuysa; bu, kampanya konuşmalarına uygulanmalıdır.
Peki mitinglerin ve kampanya konuşmalarının TRT'den yayınlanması konusundaki durum ne? Anlatayım...
Muharrem İnce, 21 Mayıs'taki Bartın mitinginde, 13- 20 Mayıs tarihleri arasında TRT 1 kanalında (doğrusu TRT Haber olacak.
Zira siyasi mitingiler sadece bu kanalda yayınlanıyor) kendisine 16 dakika, Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a ise 117 dakika süre ayrıldığını iddia etmişti.
Oysa 13-20 Mayıs tarihleri arasında İnce'nin 13 ayrı seçim faaliyetine canlı yayın olarak TRT ekranlarında toplam 125 dakika yer verilmiş. İnce'nin TRT'ye yönelik eleştirilerinin de yer aldığı bu canlı yayınlar ayrıca haberleştirilerek, kurumun haber bültenlerinde 59 ayrı haber olarak 82 dakika süre ile yayınlanmış. Yine İnce'nin mitinglerine ait detaylar TRT muhabirleri aracılığıyla gerçekleştirilen canlı yayınlarla da seyirciye aktarılmış. TRT Haber'in sosyal medya hesaplarından da İnce'nin seçim faaliyetlerine ilişkin çok sayıda canlı yayın ve haber servisi gerçekleştirilmiş.
Son örneği ise pazartesi günü bizzat gözlerimle gördüm.
TRT Haber'de Muharrem İnce'nin mitingi canlı yayınlanıyordu.
Oysa aynı dakikalarda Başbakan Binali Yıldırım'ın da konuşması vardı. Protokol kuralları gereği aslında hemen Başbakan'ın konuşmasına dönülmesi gerekiyordu. Baktım, pek çok kanal, İnce'nin konuşmasını kesip Başbakan'ın konuşmasına döndü. Ama TRT Haber neden sonra Başbakan Yıldırım'ın konuşmasına bağlandı.
Diyeceğim o ki; televizyon gibi görülmesi, ölçülmesi, takip edilmesi son derece kolay 'kamuya açık' bir mecrada 'işkembeden' sallanan iftira ve tehditler ne para eder, ne de oy...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA