Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bizim oyuncular dünyanın en iyileri

Zaman zaman eleştirdiğimiz, sertçe yüklendiğimiz de oluyor ama diziler, bizim televizyon sektörünün bel kemiği.
Onlarsız bir yaşam düşünemiyorum.
Dizilerin başarısında ya da başarısızlığında en büyük paylardan biri de oyuncuların performansları.
Okurumuz Tevfik Özkan Başaran ise 'Çukur' dizisini eksen alarak, Türk dizi oyuncularına haklarını teslim etmiş:
"Selamlar, saygılar Yüksel Bey.
Malum bu gece (28 Mayıs 2018) 'Çukur' günüydü.
Keyifle izledim dzinin bugünkü bölümünü. Hayran kaldım; hele ki Aliço'nun performansına!
Müthiş duygulandım, bir o kadar da gururlandım. Dedim sabahı beklemek yok, hemen yazmalısın bunu. Sahur vakti duygularımı/ düşüncelerimi paylaşıyorum.
Bizim çocukluğumuzda televizyon yoktu.
Türk filmlerini kaçırmaz, Amerikan filmlerine hayran olurduk. '7 Kardeşe 7 Gelin', 'Kralın Soytarısı', 'Asi Cengaver/ Geronimo' defalarca ve keyifle izlediğimiz filmlerdi Pangaltı Tan Sineması'nda. Tabii ki Amerikan filmleri ve Türk filmleri arasındaki uçurumlar kadar olan kalite farkını bilirdik Nişantaşı çocukları olarak.
Fakat yine de ihmal etmez, kaçırmazdık Ayşecik, Cilalı İbo, Orhan Günşiray/Ayhan Işık filmlerini. Bu müthiş kalite farkı sinema filmlerimizde olduğu gibi bütün spor dallarında da vardı. Hiç ama hiçbir sporda başarılı olamıyorduk (güreş hariç). Üzülüyorduk.
Zamanımızda şükürler olsun ki hem beyazperde alanında, hem de spor arenalarında çok başarılıyız (futbol hariç). Bir-iki saat önce izlediğim 'Çukur' adlı dizi bana bu satırları yazdırıyor.
Bizim dizi oyuncularımız, dünyanın en iyileri diyebiliyorum rahatça ve göğsümü gere gere.
'Çukur'daki 'Aliço', bana bunu söyletti. O ne performans, o ne oyunculuk ya Rabbim!
Tek kelime ile harikaydı 'Aliço'. Dizinin senaristi de çok başarılı.
Olayların nasıl cereyan ettiğini, nereden başladığını anlatan geri gidişler diyebilecegim bu flash back'ler öylesine ustaca kurgulanmışlar ki, hayran olmamak elde değil. Başınızı dahi kıpırdatmadan öylece izlettiriyor dizi kendini.
Oyuncuların her biri nasıl ustaca kendilerini rollerine kaptırmışlar görmek lazım, 'İyi dizi nasıl olur?' sorusunun cevabını doğru verebilmek için. Dizinin bu bölümü çok takdire şayandı.
'Aliço'yu canlandıran oyuncuya da (Rıza Kocaoğlu) 'Dünyanın en iyi sinema starı' beratını veriyorum, özellikle bugünkü oyunu nedeniyle.
Artık ben, takriben 60 senelik bir sinema ve televizyon dizi seyircisi olarak göğsümü gere gere söyleyebiliyorum ki, bizim oyuncularımız dünyanın en iyileri..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA