Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Sultanahmet’teki ‘Kocaman Ailem’

Geçen hafta Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun Sultanahmet'ten canlı yayınla sunduğu iftar programında bir kadın söz almış ve ablasının, evli olduğu eşinden şiddet, hatta işkence gördüğünü anlatmıştı. Ben de atv'nin dizisi 'Sen Anlat Karadeniz'deki 'Nefes' karakteri ile bağlantı kurup olayın içinden sosyal mesajlar süzmeye çalışmıştım.
Bu hafta benzer bir olay daha dikkatimi çekti. Cuma günkü iftar programında, yaşlıca bir adam eline mikrofonu alıp derdini anlattı. Dedi ki, "Ben Hollandalı bir kadınla evlenmiştim. Karıma kötü davrandım, şiddet uyguladım. Şu anda çok pişmanım. Ondan üç oğlum oldu. İkisi, 30'lu yaşlarına gelmelerine rağmen annelerini hiç görmediler. Beni Hollanda'ya sokmuyorlar. Ben eşimden helallik almak istiyorum. Ne yapayım?" Hoca da her zamanki akılcı rehberliğiyle eski eşinin gönlünü alması için her yolu denemesinin şart olduğunu, ya sevgi ve şefkat göstererek ya da maddi yardımda bulunarak onu mutlu etmesi gerektiğini usul usul anlattı.
Adamın sözleri bana bir başka atv dizisi 'Kocaman Ailem'i hatırlattı. Evinin havuzunda elektriğe kapılıp ölümle yüzleşen 'Hulusi', kurtulduktan sonra bir zamanlar birlikte olduğu üç kadından helallik almak istiyordu. Kadınlardan iki erkek, bir kız çocuğu olduğunu da öğrendi. Sonra hepsini konağına davet etti. Diyeceğim o ki, her hafta Sultanahmet'e bir dizi karakterinin 'aslı' geliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA