Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bravo Kerem Öncel!

TRT'nin Rusya'daki Dünya Kupası'nı veriş biçimini beğendim. Ekip iyi hazırlanmış. Sadece rutin maç haberlerini değil, kupanın tüm ruhunu aktaracak magazinel detayları bile atlamıyorlar. Maç aralarında takımları tanıtan, kupa tarihini anlatan, son transfer gelişmelerinden haberler veren yayıncılık anlayışını bugüne dek alışmadığımız düzeyde 'dinamik ve yaratıcı' bulduğumu söyleyebilirim.
(TRT 4K kanalında Portekiz-İspanya maçının devre arasında ekrana gelen 'Kupa Hakemleri' derlemesi tek kelime ile kusursuzdu.) Bu vesile ile ekibin başındaki Ersin Düzen başta olmak üzere emeği geçenlere bir sporsever olarak teşekkür ediyorum.
Tabii ki maçları nakleden spikerlere de bu konuda büyük sorumluluk düşüyor.
Şimdiye kadar izlediğim maçlarda ağır kusurlara rastlamadım. Bunda, hiçbir ayrıntıyı es geçmeyen, adeta 'Maç nasıl yayınlanır?' dersi veren Rus rejisinin de büyük yardımı olduğunu gözlemliyorum. Ama spikerler arasında biri var ki, özel bir paragrafı hak ediyor:
Kerem Öncel ile atv Spor Servisi'nde uzun süre birlikte mesai harcadım.
Onun maçlara nasıl 'sporcu gibi' hazırlandığını çok iyi bilirim.
Yayına çıkmadan önce dudak egzersizi yapmak için tekrarladığı tekerlemeler hâlâ kulağımda.
Hele maçtan günler önce derlediği özel notların yer aldığı bir kara defteri vardır ki, aman aman... Kerem kardeşimi son olarak Portekiz-İspanya maçında dinledim. Sadece maçı anlatmakla yetinmedi; topun ölü olduğu zamanlarda öyle ilginç anekdotlar, notlar aktardı ki, zaten futbol kalitesi açısından harika olan maçın seyir zevkini ikiye katladı.
TRT'me ve değerli personeline nazar değmesin inşallah!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA