Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kutuplarda TRT bayrağı

Yıllardır yabancıların yaptığı kutup belgesellerini iç çekerek, gıptayla izler, 'Bizimkilerin böyle bir belgesel çekebilecekleri' günün hiç de yakın olmadığını düşünürdüm. Ta ki önceki hafta çarşamba akşamına kadar...
TRT World ekibi, bilimsel araştırma gemisi ile 25 bilim adamının Antarktika'ya gittiği İkinci Ulusal Antarktik Bilim Seferi'ne katıldı. 51 gün süren sefere katılan tek medya kuruluşu olan TRT World ekibi, eşsiz bir belgesele imza attı. İklim değişikliğinin ve insan kaynaklı çevre kirliliğinin beyaz kıta üzerindeki etkilerini inceleyen 'Frozen Frontier: Expedition to Antarctica'- 'Donuk Sınır: Antarktika Seferi' adlı belgesel, 13 Haziran Çarşamba gecesi saat 23.30'da izleyici ile buluştu. Tekrarları ise 14-15-16 Haziran'da aynı kanalda ekrana geldi.
Ne yazık ki, TRT'nin zamanında bilgilendirmesine rağmen, önceden hazırladığımız bayram sayfalarının telaşı içinde bu belgeseli okurlarıma duyurmakta geç kaldım. Dileğim, hepimizi gururlandıran bu eşsiz belgeselin, TRT 1 ve TRT Belgesel başta olmak üzere kurumun diğer kanallarında da tekrarlanması.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA