Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

‘Radyo Tiyatrosu’ başlıyor

'O da ne ki?' diyecektir genç nesiller... Orta yaş ve üzerindekiler içinse 'Radyo Tiyatrosu' ve 'Arkası Yarın', televizyon öncesindeki bir devrin adıdır.
Unutmama imkan yok.
Marmara Adası'ndaki evimizde 'lambalı' radyonun (Ne demek olduğunu merak edenler lütfen arama motorlarına baş vursun, yerim dar) etrafına kümelenirdi tüm ailem. Işığı da söndürürdük ki, herkes hayal dünyasında radyodaki karakterleri daha iyi canlandırabilsin. İşte o zaman; duvarda tek oynaşan, üzerinde kestanelerin kebap olduğu kuzine alevlerinin ışığı olmazdı. "Ses: Ertuğrul İmer... Efekt: Korkmaz Çakar... Radyo Tiyatrosu başlıyor" anonsunu duymak için saatin 21.00 olmasını dört gözle beklerdik.
Bölümün en heyecanlı yerinde "Arkası yarın" denilince de hep bir ağızdan aynı ünlemle uğurlardık o bölümü:
"Aaaaaa!" Bu nostaljiyi yaşamak isteyen yaşlılar ve deneyimlemek isteyen gençler, bu akşam saat 21.40'da TRT 1 Radyo'nun (93.3) başında olsun. Çünkü 'Radyo Tiyatrosu' ve 'Arkası Yarın' bu günden itibaren yeniden hayat buluyor. Bugün ilk radyo oyununu dinleyiciler ile buluşturacak olan TRT 1 Radyo'nun yayınlayacağı ilk eser ise Cahit Zarifoğlu'nun 'Katıraslan' oyunu olacak. Bu oyun ile hem radyo tiyatrosu yeniden yaşatılacak, hem de Zarifoğlu, 31'inci ölüm yıl dönümünde saygı ve minnetle anılacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA