Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

‘Sabıkalı uçak’ düştü!

Haber bültenleri, Antalya'daki dramatik kazayı bu alt başlıkla verdi. Düşen eğitim uçağı, birkaç ay önce İzmir'de haber yapan atv ekibinin aracına çarpmıştı.
Pilot, 'sırf aksiyon olsun diye' bizimkilerin aracının üzerine doğru tehlikeli şekilde alçalmış, iniş takımları aracın tavanını ve camını ezmiş, herkesi Allah korumuş ve facianın eşiğinden dönülmüştü.
Uçak, daha sonra internette paylaşılan bir görüntüsüyle daha haberlere konu olmuştu. Pilot, yardımcısıyla birlikte yerdeki uçağı iterken, gülümseyerek "Bildiğiniz vurduruyoruz Cessna'yı" diyordu. Hani aküsü biten araçları yokuş aşağı iterek vurdurup çalıştırırlar ya, uçağa da aynı muameleyi yapıyorlardı. Sonunda 'sabıkalı' uçak düşerek iki kişiye mezar oldu.
Öncelikle kazada yaşamını yitiren iki havacıya Allah'tan rahmet, acılı ailelerine sabır ve baş sağlığı diliyorum. Ama bu olaydan ders çıkarmamız lazım.
Bunca sabıkası olan bir uçakla ilgili gerekli teknik ve idari denetimler yapıldı mı? Malum, denetimsizlik yüzünden kara trafiğiyle bir türlü başa çıkamıyoruz.
Belli ki hava trafiğinde de eksiklerimiz, kusurlarımız var.
Bir yanda dünyanın en büyük havalimanını hizmete sokmakla övünürken, diğer yanda 'sabıkalı' uçakları uçuruyor olmak ne acı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA