Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Mamma mia, Türkler geliyor!

Türk akıncı grubunun zalim Kazıklı Voyvoda'ya karşı verdiği mücadeleyi anlatan 'Deliler' filmine Almanya'da sansür uygulanmış.
Film, 'aşırı milliyetçi' olduğu gerekçesiyle tek seansla sınırlandırılmış.
Yahu bize yıllardır ABD'nin Vietnam, Kore ve Irak işgalini 'özgürlük mücadelesi' adıyla film olarak yutturmadılar mı? O filmlerin hemen hepsinin sonunda bol yıldızlı Amerikan bayrağı göndere çekilmedi mi? İngilizler, Fransızlar ve dahi İkinci Dünya Savaşı'nın mağlubu Almanlar ile İtalyanlar bu filmleri ayıla bayıla izlemediler mi? Dünyadaki en büyük görsel ABD propagandası olan kovboy filmleri yıllarca İtalya'da 'Spagetti Western' adıyla çekilmedi mi? Öyleyse, bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?
Olan bitenin adı 'Türk korkusu'ndan başka bir şey değildir. Bir tek film bu kadar 'panik' yaratıyorsa, gücümüz, kuvvetimiz hâlâ yerinde demektir.
Batı'nın gafillerine göre, demek ki bu kez Viyana kapılarına topla tüfekle saldırmamıza gerek yok. Daha sırada 'Diriliş: Ertuğrul', 'Payitaht: Abdülhamid', 'Mehmetçik: Kutlu Zafer' var. Onlar da Avrupa'da, Amerika'da, Uzakdoğu ve Afrika'da yayınlanmaya başlansın, seyreyleyin gümbürtüyü...
'Truva', '300 Spartalı', 'Breavehart' milliyetçilik değil de bizim 'Deliler' şovenist, öyle mi?
Görünen o ki, Türk'ün 'perdedeki gölgesi' bile yetiyor. 'Mamma mia, Türkler geliyor!' Yahu bundan komik bir gerekçe olur mu?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA