Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Sendika işte bunun için şart oldu

Dizi sektörünün oyuncuları arasındaki makas giderek açılıyor. Bir yanda bölüm başına 80-90 bin lira ücret alanlar, diğer yanda köle gibi çalışıp üç otuz paraya 'prangalı set mahkumu' olanlar.
Böyle düşünmeme yol açan haberi, magazin sayfalarının kıyısına köşesine sıkıştığı için fark etmemiş olabilirsiniz.
Star TV'nin 'Avlu' dizisine bu sezon 'Bade' karakteriyle dahil olan oyuncu Sevda Dalgıç, çekimler sürerken rahatsızlandı. Vücudundaki ciddi enfeksiyonun tedavi edilmesi için acil ameliyat olması gerekti. İki hafta süreyle hastanede kaldı. Kendi ifadesine göre iyileşip döndüğünde onu oyaladılar. Sonra da 'Bade' karakterinin hikayesinin bittiğini belirtip işine son verdiler.
Sevda Dalgıç, olayı sosyal medyada paylaşırken, 'Anladım ki bir oyuncunun hasta olma lüksü bile yokmuş' mealinde bir ifade kullandı. Haklıydı. Dizi sektöründeki rekabet öyle bir hale geldi ki, kimsenin bırakın iki haftalık bekleme süresine, iki saatlik gecikmeye bile tahammülü kalmamıştı. 'Sağlık' gibi son derece hayati bir konunun bile vicdan ve insaf terazisinde kefesi yoktu.
Bu olay da gösterdi ki, televizyon sektöründe gerçek emekçilerin hakkını koruyacak ciddi bir sendika oluşumuna acil ihtiyaç var. Böyle bir olay ABD'deki sıradan bir oyuncunun başına gelseydi, tazminat ödenene kadar tüm setlerde işler durmuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA