Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bakanlığın kedileri

Geçen hafta cuma günü tam 10 saat süren bir jüri değerlendirme maratonuna katıldım. RATEM (Radyo Televizyon Meslek Birliği), bu yıl 'Aklıma Bir Fikir Geldi' adlı yarışmanın 10'uncusunu düzenlemişti.
Üniversiteli katılımcılara yönelik yarışmanın teması her yıl olduğu gibi 'Korsan Yayınlarla Mücadele' idi.
İletişim fakültelerinde okuyan gençlerin televizyon ve radyo için hazırladıkları spotları, gazete ve dergi sayfalarında yayınlanmak üzere ürettikleri afişleri büyük bir dikkat ve ilgiyle inceledim.
482 eseri tek tek inceleyip değerlendirmek yorucu ama bir o kadar da keyifliydi. Gençlerimiz adına umutlandığım anlar da oldu, karamsarlığa düştüğüm zamanlar da...
Katılımın yüksek oluşu geleceğin iletişimcileri açısından olumluydu ama gönderilen eserlerin kalite düzeyi beni endişelendirdi.
Çünkü gençler, görsel ve işitsel yeteneklerini tamamen sosyal medyaya odaklamış gibiydiler. Bu engel, gerçek yaratıcılıklarının önüne set çekmiş gibiydi.
Korsana karşı mücadeleyi neredeyse sadece göz bandı ve çengel kol seviyesine indirgemeleri, bu kuraklığın göstergesiydi.
Yine de içlerinden birkaç yaratıcı eser bulabildik.
Bizi umutlandıran gençler, ödüllerini 25 Aralık'ta Harbiye'deki Radyo Evi'nde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un elinden alacaklar.
Bu arada yarışmayı destekleyerek korsan yayınlara karşı mücadele kararlılığını bir kez daha vurgulayan Kültür ve Turizm Bakanlığı'yla ilgili beni umutlandıran 'önemli bir istihbarata' da ulaştım. Bakanlık'taki iki kediden birinin adı Telif, diğerininki Hakkı imiş!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA