Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Şiddetin ilacı ‘vicdan’

Haber bültenleri, gündüz kuşağı reality programları, gazetelerin üçüncü sayfaları türlü şiddet ve vahşet haberleriyle dolup taşıyor. Hepimiz kendi kendimize soruyoruz, "Nasıl bu hale geldik?
Nasıl çıkacağız bu şiddet sarmalından?" diye. Gedikli okurlarımızdan Haluk Zırh da vatandaş duyarlılığı ile konuya kafa yorup üzerinde ciddi ciddi düşünülmesi gereken bir öneride bulunmuş:
"Günaydın Yüksel Bey, şiddet konusunda yazdıklarınızda yüzde bin haklısınız, aynen size katılıyorum. İnsanlarımızın maalesef çivisi çıktı. Saygısızlık, kuralsızlık, kanunsuzluk almış başını gidiyor ve bunları yapanların hiçbir şeyden korkusu yok.
'Kulübe girmek ücretli' diyen çalışanı, uzman çavuş beylik silahı ile vuruyor hiç çekinmeden. Sanırsın memleketi düşmandan kurtarıyor.
Adam trafikte terör saçıyor, camdan silahını çıkarıp ateşliyor.
Bu rahatlık nereden geliyor?
Muhtar, düğünde silahını çekip ateşliyor. Daha neler neler... Bunları yapanlara da yakınları sahip çıkıp olay yaratıyorlar, Densizlik her yerde almış başını gidiyor. Nasıl mı düzelir? Eğitim diyoruz ama bakıyoruz, üniversite mezunu da var bunları yapanların içinde, profesör de var, cahil de var.
Demek eğitim tek başına yeterli değil. Para şımarıklığı var diyeceğim ancak fakir olan da yapıyor. Adalet doğru uygulanmıyor diyoruz; doğrudur, yavaş ilerliyor, haksız kararlar çıkıyor, yapan serbest bırakılıp yargısı sürüyor. Sadece para cezası kesmek de yetmiyor. Bence insanımıza 'Vicdan Eğitimi' vermemiz gerekiyor. Öncelikle aileler, yetiştirdikleri çocuklarına bu eğitimi çok ciddi bir şekilde vermeli. Belki de ders olarak müfredata eklenmeli. Sonrasında da ciddi yaptırımlar uygulanması gerektiğine inanıyorum."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA