Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kedilerin intikamı

Hani sokak hayvanlarına yapılan türlü eziyet neredeyse her gün haber bültenlerine konu oluyor ve yüreğimizi kanatıyor ya, o zalimlere en güzel cevabı, bir belgeselde buldum.
'Payitaht Abdülamid' dizisinin başrol oyuncusu Bülent Ünal'ın TRT Belgesel kanalında sunduğu 'Dünya Tarihinin Dönüm Noktaları' adlı belgesel, bir dönem Avrupa'yı kasıp kavuran veba salgınını konu alıyordu. Meğer dönemin papası Gregor, 1348 yılında kediler ile şeytan arasında garip bir ilişki kurmuş ve tüm kedilerin katledilmesini emretmiş. Bunun üzerine Avrupa'da bir kedi katliamı başlamış. Kediler yok olunca, mikrop taşıyıcı farelere gün doğmuş tabii ki. 1348-1350 yılları arasında Avrupa'nın üzerine kara bir kabus gibi çöken veba yüzünden yüzbinlerce insan hayatını kaybetmiş.
Kedilerin intikamına bakar mısınız? Mahalle aralarında kedilerin kuyruğunu kesen, teneke bağlayan, onlara hunharca eziyet edenlerin bu belgeseli izlemelerini öyle çok isterdim ki...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA