Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Atv dizilerinde kadın direnişi

Atv'nin cuma gecelerine ipotek koyan yeni dizisi Hercai'yi izleyen herkesin tıpkı benim gibi "Batsın şu çağdışı töreler" dediğini tahmin ediyorum. Yıl olmuş 2019... Güneydoğu'da hâlâ kan davası güdenleri, sözde namus temizlemek için öz kızlarını aile mahkemeleriyle dedesi yaşında adamlara vermek isteyenleri, olmadı ölüme mahkum edenleri görmek çok acı.
Ama bu son kullanım tarihi çoktan geçmiş törelerin sonunu 'Reyyan' gibi güçlü Anadolu kadınları ile aşka inanmış 'Miran' (Akın Akınözü harika oynuyor) gibi mert delikanlıların getireceğine inanıyorum.
Atv dizileri, son yıllarda güçlü kadın hareketinin bayrağını taşıyor.
Sen Anlat Karadeniz'de 'Nefes', Bir Zamanlar Çukurova'da 'Züleyha', erkekler tarafından ezilmeye çalışılan kadınların umut ışığı ve ilham kaynağı haline geldiler. Şimdi bunlara Hercai'nin 'Reyyan'ı da eklendi. İnşallah bu 'şanlı direniş', atv dizileriyle sınırlı kalmayıp dalga dalga tüm coğrafyamıza yayılır.

BİR YILDIZ DOĞUYOR
Bu ara başlığı atarken hiç tereddüt etmedim. Çünkü yanına uğurlu tik'imi attığım ve yıldız adayı ilan ettiğim oyuncular bugüne kadar beni neredeyse hiç yanıltmadılar.
Atv'nin cuma geceleri büyük ilgiyle izlenen yeni dizisi Hercai'de 'Reyyan' karakterini canlandıran Ebru Şahin de bu konudaki yeni favorim.
Her şeyden önce son derece doğal bir güzelliği, çocuksu bir gülümseyişi, etkileyici bir fiziği var. Fizik konusundaki altyapısını ise eğitimine borçlu olmalı. Zira güzel oyuncu, İstanbul Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu mezunu. Ebru, belli ki Mardin ve yöresinde kullanılan lehçeyi de iyi çalışmış.
Pek çok oyuncunun dilinde eğreti duran lehçe, güzel oyuncunun ağzına pek yakışıyor.
Televizyon seyircileri onu ilk kez İstanbullu Gelin dizisinde fark etmişlerdi. Onca güçlü oyuncu arasında öyle bir parladı ki, yapımcılar onu diziden ayırıp Hercai'de başrol vermekte hiç tereddüt etmediler. Eminim ki Hercai, Ebru için müthiş bir sıçrama taşı olacak. Dizinin izleyici kitlesi her hafta katlanarak arttıkça, güzel oyuncunun parlak kariyer taşları da kendiliğinden döşenmiş olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA