Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Dizi izlerken avlanmayın

İnternet üzerinden dizi izlemek keyifli. Televizyonun akışına tabi olmak yok, reklam yok vs... Ama kapıdaki tehlikeden de kimsenin haberi yok.
Internet güvenlik şirketi Kaspersky Lab araştırmacıları, siber suçluların zararlı yazılımları yaymak için popüler televizyon dizilerinin yeni bölümlerini kullandığını keşfetti. Saldırganların en çok ilgi gösterdiği dizilerin başında Taht Oyunları (Game of Thrones), The Walking Dead ve Arrow geliyor.
Özellikle yasal olmayan sitelerden indirilen dizilerle birlikte bilgisayarınıza casus yazılımlar ya da zararlı virüsler de bulaşabiliyor.
Böylece tüm gizli kişisel bilgileriniz kötü amaçlı insanların ve dolandırıcıların eline geçebiliyor.
Taht Oyunları (Game of Thrones), 2018'de yeni bölüm yayınlanmamasına rağmen bu alanda birinci oldu. Listedeki diğer diziler için ise büyük reklam kampanyaları düzenlenmişti. İncelenen tüm vakalarda, saldırganlar her sezonun ilk ve son bölümünü kullanmayı tercih etti. Örneğin, Taht Oyunları'nın birinci sezonunun ilk bölümü olan 'Kış geliyor' yoğun bir şekilde kullanıldı.
Kaspersky Lab Güvenlik Araştırmacısı Anton V.
Ivanov, kullanıcıları şu sözlerle uyardı: "Taht Oyunları'nın son sezonunun bu ay başlaması nedeniyle, dizinin yeni bölümleri gibi görünen zararlı yazılımların sayısında da büyük ihtimalle artış yaşanacak.
Kullanıcıları bu konuda dikkatli olmaya çağırıyoruz." Diyeceğim o ki, Taht Oyunları'nı internetten izlerken oyuna gelmeyin!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA