Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Hattrick...

Başlığın futbol dilindeki karşılığı 'üçleme' demek.
Bir maçta üç gol birden atan futbolcu için "Hattrick yaptı" deniliyor. Ayıptır söylemesi, bir hattrick de şu garip kulunuzdan geldi. Bir hafta içinde önce Ekonomize dergisinin Ömür Boyu Meslek Onur Ödülü ve Quality dergisi tarafından verilen En Quality Gazeteci ödülünün ardından bu kez de TÜMBİFED'in (Tüm Bürokrat ve İşinsanları Federasyonu) düzenlediği Akademi Bilim ve Kültür Ödülleri'nde Yılın Medya Eleştirmeni ödülü de bendenize nasip oldu.
Hepsi birbirinden değerliydi ama sonuncusu benim için biraz daha anlam yüklüydü. Zira seçimi yapan kurulda Türkiye'nin önde gelen 40 profesör ve akademisyeninin imzası bulunuyordu.
Benimle birlikte ödüle layık görülenler ise yolda görünce önümü iliklediğim meslek büyüklerim ve birbirinden değerli akademisyenler, sanatçılar ve STK temsilcileriydi. Törenin açılış konuşmasını yapan Prof. Ender Pehlivanoğlu hocamız, enfes bir Louis Pasteur anekdotu aktardı.
Ödül almaya giderken onu kıskanan meslektaşlarından biri Pasteur'ün ardından seslenmiş: "Çok şanslısın Louis..." Pasteur dönüp yanıt vermiş: "Şanslı değilim, hazırım." Ben Pasteur kadar hazır olup olmadığımdan emin değilim ama o değerlerle aynı sahnede ödül aldığım için gerçekten de kendimi şanslı hissediyorum.
Bilim ve kültür... Şu aralar en fazla ihtiyaç duyduğumuz iki 'erdem.' Kokusunu üzerime sindirenlere binlerce teşekkür...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA