Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kenan Işık’tan müjde var

Uzun süredir koma halinde tedavi gören usta oyuncu ve sunucu Kenan Işık'tan müjdeli haber var. Benim de Ergun Uyar'ın sosyal medya paylaşımıyla haberim oldu. Müjdeyi, Işık'ın vefalı eşi Beril Hanım vermiş. Demiş ki:

"Kenan Bey söylenenleri duyuyor. Gözleri ile konuşuyor. fakat tepki veremiyor henüz. Yoğun bir biçimde fizyoterapi ve ergoterapi tedavisi görüyor. Bakışlarıyla etrafındakileri takip edebiliyor. Artık gözleriyle iletişim kurabiliyor. Tekerlekli sandalyesinde bazen tüm gün oturuyor. Vücudunu artık bütünüyle kendisi tutabiliyor, dik durabiliyor. Daha önce bunların hiçbirini yapamıyordu."
Ha gayret Kenan Usta, milyonluk soruyu açtırdın, sıra doğru yanıtı vermeye geldi...

Covid-19 fırsatçıları
Kimi merdiven altında sahte maske ya da işe yaramaz kolonya üretiyor, kimi filyasyon ekibi görüntüsüyle evlere dalıp soygun yapıyor. Diyeceğim o ki, bu büyük felaketi bile fırsata çevirmeye niyetli vicdansızlar kol geziyor.
Sadece onlar mı? Pandemi döneminde talebi artan ürünlere yapılan keyfi zamlara ne demeli? Geçenlerde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İbrahim Saraçoğlu'nun önerdiği koruyucu gargarayı yapabilmek için bir baharatçıya uğradım. Öyle ya, adam hem Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı, hem profesör. Mutlaka vardır bir bildiği. Başdanışman'ın önerdiği adaçayı ve ebegümeciden birer paket aldım. İkisinin ağırlığı toplam 250 gramı geçmiyordu. Ama kasada büyük bir şok yaşadım. El kadar iki pakete ne kadar istediler biliyor musunuz? Tam 65 lira...
En büyük korkum, önümüzdeki günlerde grip ve Covid-19 aşılarının karaborsaya düşmesi...

Biraz sahicilik lütfen
FOX'un yeni dizisi Kefaret'in kategorisi dram olmasına rağmen ben pek çok sahnesini gülümseyerek izledim. Özellikle damdaki intihara teşebbüs sahnesi gerçekten de gülünçtü.
Zeynep (Nurgül Yeşilçay) plazanın terasına çıkmış, duvarın kenarından atlamaya hazırlanıyor. Tüm televizyonlar canlı yayında. Dakikalar, saatler geçiyor ama Zeynep'i ikna edecek, işinin uzmanı bir müzakereci polis ortada yok. Onun yerine eski kocası Ahmet (Yurdaer Okur) ile ona ilgi duyan polislikten atılma Sinan (Mert Fırat) dil döküyor. Hadi onu da geçtim, Sinan en az iki kez Zeynep'e dokunacak kadar yaklaşıyor. Hatta onun cep telefonunu alıyor, kadına gelen mesajı filan gösteriyor. Gelin görün ki, 20 santim ötesindeki Zeynep'i kolundan tutup, içeri çekmiyor.
Bize de aklımızla alay edenlere gülümsemek kalıyor tabii...

Televizyonlar için alarm zili
İbo Show 9 yıl aradan sonra yeniden Star ekranlarında izleyicileriyle buluştu. Muhteşem konuklarına rağmen ilk iki hafta reyting listelerinde 5'inci, 6'ncı, 7'nci oldu. Oysa 9 yıl önce mutlaka ilk 3'ün içinde yer alırdı. Ama sakın ola ki İbrahim Tatlıses moralini bozmasın. Çünkü seyircinin izleme alışkanlıkları 9 yıl içinde büyük bir değişime uğradı. Millet artık kanalların yayın akışına, reklam kuşaklarına bağımlı değil. Herkes internette kendi özel televizyon kanalını kurmuş gibi. İstediği programı istediği saatte ve reklamsız izlemenin keyfini yaşıyor. İşte belgesi: Reyting listelerinde ilk 6'ya zor giren İbo Show'u, geçen cumartesi gecesi internet üzerinden tam 2 milyon kişi izlemiş.
Ana akım televizyon kanallarının bu yeni mecra karşısında hezimete uğramamak için acilen reforma gitmesi gerekiyor.

Şeref kürsüsü
Taksisinde bir turistin unuttuğu 300 bin Euro'yu (Yaklaşık 2 milyon 800 bin lira) sahibine teslim eden Engin Olgaç, taksici esnafının yüz akı oldu.

Zap'tiye
Ebola gibi korona da yarasalardan insana bulaştı. Zaten bir halta yarasa bu musibet hayvana 'yarasa' adını vermezlerdi.

Ne demiş?
"En çok da bu 'hayat kadını' lafı tuhafıma gidiyor. Biz hayat kadınıyız da diğerleri ne? Başka hayat mı var? Hakim bile öldürülen bizden biriyse katile indirim uyguluyor." (Kırmızı Oda'da hayat kadını Hayat'ın sözleri)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA