Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

‘Allah’ın adıyla kandırdılar!’

İstisnasız, bugüne kadar izlediğim en etkileyici dizi bölümüydü... atv'nin yeni dizisi Yalnız Kurt, cuma gecesi ekrana gelen ikinci bölümüyle gönülleri bir kez daha fethetti.
Dizi başlamadan size bu sütunlarda tüyoyu vermiştim, "Her bölümde yeniden ters köşeye yatacaksınız" diye... İlk bölümde ölen Esra'nın yerine ikiz kardeşi Sare'nin geçmesi sürprizlerin ilkiydi. Yeni bölümle birlikte taşlar iyice yerine oturmaya başladı. Meğer FETÖ'nun 15 Temmuz'da deşifre olmayan kalıntıları, ABD'deki Fettah (Fetullah) ve onun üzerindeki Golyat'ın direktifiyle yeni bir örgüt kurmuşlar. Davud Bahadır ile Kurdoğlu'nun mücadele ettiği Nizam ve Doğan da o yeni örgütün önemli mevkilerde görev alan üyeleriymiş. Davud'un memleket sevdalısı yetim kurtları, aslında FETÖ'yü 2001 yılında deşifre etmek üzereymiş. Ele geçirdikleri İran imamını Türkiye'ye getirerek, yapılanmayı ortaya çıkaracaklarmış. Ama her zaman olduğu gibi içimizdeki hainler devreye girip hem planı bozmuş hem yetim kurtları hem de Kurdoğlu'nun annesi ile babasını öldürmüşler.
Dizi son derece etkileyici ve insanı düşünmeye sevk eden mesajlar veriyor. Örneğin, herkesin göz koyduğu ülkemizde FETÖ'lerin bitmeyeceği gibi... Davud Bahadır ile Kurdoğlu'nun arasındaki diyalog ise müthişti:
Kurdoğlu: (Fettah'ın fotoğrafını göstererek) Bu adam ilkokul mezunu değil mi? Bunca insanı nasıl kandırabildi ki?
Davud Bahadır: Fâtır Suresi'nin 5'inci ayetinde denir ki, "Şeytanın sizi Allah'ın adıyla kandırmasına izin vermeyin." Bu adam da pırıl pırıl, gencecik insanları Allah'ın adıyla kandırdı. 40 yılda 5 kuşağı yok etti."
Gençlere tavsiyem, bir daha kandırılmamak için bu diziyi dört gözle izlemeleri...

Bu neyin kıskançlığı?
Perşembe akşamı BeIN Sports'ta İngiltere 2. Ligi Championship'de oynanan karşılaşmaların özetlerini izliyordum. (Acun Ilıcalı kardeşim Hull City takımını satın aldıktan sonra pek çok kişi gibi benim de bu lige ilgim arttı) Sıra Hull City ile Swansea arasında oynanan karşılaşmaya geldi. Üç dakikalık özet sırasında kameralar sık sık şeref tribününde oturan Kulüp Başkanı Acun Ilıcalı ile o gün ilk kez takımının başında sahaya çıkan teknik direktör Şota Arveladze'yi ekrana getirdi. Ama ne hikmetse özet görüntüleri anlatan spiker, her ikisinin de adını anmamak için adeta yemin etmiş gibiydi. Yahu bir Türk, İngiltere'nin önemli takımlarından birinin başkanlığını üstlenmiş, hepimizin yakından tanıdığı ve artık yarı Türk saydığımız Şota Arveladze de teknik direktörlüğe getirilmiş. Bu ikisinden söz etmeyeceksin de neyi anlatacaksın?
Bu garabeti görünce kafamda 40 tilki dolaşmaya başladı. Acaba ferdi ya da kurumsal bir kıskançlık mı söz konusu? Ya da Championship'in Türkiye'deki yayıncısı BeIN Sports ile Hull City'nin maçlarını kendi kanalında yayınlamak isteyen Acun arasında bir problem mi yaşanıyor? Zira böyle bir görmezden gelmenin başka bir izahı olamaz.



Robot hakem sahada
Dijital teknolojinin son ürünü robot hakem ilk maçına 8 Şubat'ta Chelsea'nin Kulüpler Kupası'nda çıkacak. Ayrıca Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası'nda da görev alacak. Yapay zeka ile pozisyonları değerlendirebilen, 29 noktadan futbolcuyu izleyip yarım saniyede ofsayt kararı veren bu hakem sayesinde. VAR'daki ofsayt çizgisi de tarih olacak. Bence teknoloji geç kaldı. Zira spor medyasındaki eleştirilere bakılırsa bizim bazı hakemlerimiz çoktan robot olmuş, uzaktan yönetiliyordu.

Şeref kürsüsü
Samsun'da Atatürk anıtına yapılan saldırı ne kadar çirkinse, Samsunluların Ata'ya sahip çıkıp, gece boyunca nöbet tutmaları da o kadar görkemliydi.

Zap'tiye
Eskiden bir ünlü Korona'ya yakalandı mı, haberi manşetten verilirdi. Şimdi iç sayfaların eteklerinde kendine zor yer buluyor. Virüsle bile yaşamayı öğrendik, bir tek birbirimizle yaşayamıyoruz.

Ne demiş?
Canlı yayında halka tatlısından söz açılınca Hakan Ural kendini kaybetti: "Off, ağzım sulandı... İçinde balık yüzer vallahi..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA