Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

ATV dizileri ‘uyandırma servisi’ gibi

Atv'de seyircinin hayranlıkla izlediği diziler artık rakip kanallarla değil, kendi aralarında yarışır oldular. Kuruluş Osman ve Destan gibi dönem dizilerine şimdilerde yakın tarihin adeta gizli arşiv dökümünü yapan Yalnız Kurt da eklenince sac ayağı tamamlanmış oldu.
Üç dizinin de ortak bir mesajı var: Türkler "bir" olduğunda karşılarında hiçbir güç duramaz!
Kuruluş Osman dizisinde Osman Bey, Türk beyliklerini birleştirmek, hem Bizans hem de Moğollar ile mücadele etmek adına yekpare hareket edip, Türk birliğini oluşturmak için büyük çaba harcıyor. Aynı şekilde Destan dizisinde de Akkız'ın elinden tuttuğu Batuga, hem Gök Kağanlığı ile Dağlıların düşmanlığını bitirmek hem de Türk boylarını Çin tehdidine karşı birleştirmek için büyük bir mücadeleye girişiyor.
Yalnız Kurt'un son bölümünde de birlik mesajının altını çizen bir sahne vardı. Davut Bahadır, Altay'a "Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın ambleminin altında neden kuruluş yılı olarak M.Ö. 209 yazar bilir misin? Çünkü o tarih, Mete Han'ın Türk boylarını aynı bayrak altında topladığı tarihtir" dedi.
Şimdi anladınız mı bu ülkede gözü olanların bizi yıllardır ASALA ve PKK belasıyla neden meşgul ettiğini, her fırsatta Sünniler ile Alevileri birbirine düşürmeye çalıştığını, siyasetin iklimini fırtınaya çevirmeye çalıştığını? Çünkü onlar da biliyor, "tek, bir ve yekpare olduğumuzda" başlarına neler geleceğini... Şimdi de onlar adına korku, dağları sardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önderliğinde Türk Cumhuriyetlerinin aynı masa etrafında Aksakallılar olarak birleşmesi, kader birliği yapar hale gelmesi ve dünyada yeni bir güç merkezi oluşturması akıllarını alıyor.
atv dizileri, milleti kan uykusundan kaldırmak için uyandırma servisi gibi çalışıyor. Bu alarma kulak verin!..

İlker Kaptan'ın verdiği ders
Pazar günü sizlere Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun sınırdaki Yunan zulmüyle ilgili kararlı ve cesaretli tutumundan söz etmiştim. Aynı konuyla ilgili bir kahraman daha çıktı geride bıraktığımız haftadan: İlker Kaptan... Kuzey Egeli bir balıkçıydı İlker Özdemir. Uluslararası sularda oltayla avlanırken bir Yunan sahil güvenlik botunun taciziyle karşılaştı. Yunan askerleri "Burası bizim, gidin buradan, yoksa ateş açacağız" diye tehdit etti. İlker Kaptan geri adım atmadı. "Burası uluslararası bölge. Sen kim oluyorsun? Bir yere gitmiyoruz" diyerek avlanmaya devam etti. Onun kararlı direnişiyle Yunan botu geri dönmek zorunda kalırken, İlker Kaptan herkese rehberlik etmeyi de unutmadı: "Bunlar işte böyledir. Dik durur, direnirseniz sonunda hiçbir şey yapamadan çekip giderler."
Benzer bir durum 6 yıl önce benim de başıma gelmişti. Sahile vuran Aylan bebeğin o yürek yakan görüntüsü yüzünden o yıl, Küçükkuyu'da ayağımı suya değdiremez olmuştum. Tuzlu suya masumların kanı karıştığı için... Bir sabah, sandaldan hallice teknemle Ayvalık'a gitmeye karar verdim. Küçükkuyu'dan ayrıldıktan 15 dakika sonra uluslararası sularda seyretmeme rağmen peşime bir Yunan sahil güvenlik botu takıldı. Telsizden sürekli teknemin adını anons edip nereye gittiğimi soruyordu. Tek kelime bile cevap vermedim, rotamı bir metre bile değiştirmeden devam ettim. Benim kararlılığımı görünce o da üssüne dönmek zorunda kaldı.
Ertesi gün, Küçükkuyu Limanı'na Yunan Sahil Güvenliği'nin "geri ittiği" (Botlarını zıpkınla patlatıp, onları ölüme terk etmişlerdi) mülteciler çıkarılmıştı. İmdatlarına her zaman olduğu gibi bizim vicdan sahibi Sahil Güvenlik ekiplerimiz yetişmişti. Muhtemelen, botlarını batıran, bir gün önce benim peşime takılan Yunan botuydu...
İlker Kaptan haklıydı. Onlar sadece korkanı korkutabilirdi.


Gaf kürsüsü
"
Şu mübarek Sevgililer Günü'nde olacak iş mi?" (atv'deki Müge Anlı ile Tatlı Sert'te Avukat Rahmi Özkan'ın araçlarında pusuya düşürülüp öldürülen iki kadınla ilgili yorumu)

Zap'tiye
Maske Sen Kimsin? yarışması gizli paganlık ve satanizm propagandası yaptığı iddiasıyla yayından kaldırıldı. Peki ya ekranda insan maskesi ile boy gösterip, milleti birbirine kırdırmaya çalışan şeytanlar ne olacak?

Ne demiş?
"Hayatımda insan biri yok. Beni yaratanla aşk yaşıyorum. Doğayla aşk yaşıyorum." (Aleyna Tilki'nin Sevgililer Günü mesajı)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA