Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

‘Seni Bergen gibi yaparım’

Aleyna adlı dünya güzeli 17 yaşındaki kız, sevgilisi tarafından ağır yaralanmıştı. Babası, haber mikrofonlarına kızının eski erkek arkadaşının onu defalarca "Seni Bergen gibi yaparım" diye tehdit ettiğini söylüyordu.
"Seni Bergen gibi yaparım..." Bu cümleyi son zamanlarda pek çok kriminal olayda duymuştum. Kısa bir araştırma yapınca önüme şu sonuçlar çıktı:



Emirhan Döner adlı sabıkalı, cezaevinden çıkar çıkmaz eski sevgilisi Şenay Şentürk'ü "Seni Bergen gibi yaparım" diye tehdit etti.
Erkek şiddetinden KADES uygulamasıyla kurtulan Ayşegül Geçim'e eski eşi İsmail Güneş, "Seni Bergen gibi yaparım" demişti.
Şarkıcı Güler Selçuk, "Seni Bergen gibi yaparım" diye tehdit eden eski nişanlısı Furkan Akan'dan korkup, Fransa'ya kaçtı ama klip çekimi için Türkiye'ye gelince sevgilisi tarafından darp edildi.
Eminim daha pek çok örnek vardır. Peki son zamanlarda bu Bergen tehdidi neden kadınların kâbusu oldu. Olayların Bergen filmi vizyona girdikten sonra yoğunlaşması bence tesadüf değil. Galiba film, bazı eşeklerin aklına karpuz kabuğu düşürdü...

Bana en çok kazandıran yarışma
Bu hafta atv'nin fenomen yarışması Kim Milyoner Olmak İster'i izlerken yine bilgi dağarcığımı tıka basa doldurdum. Yarışmadan öğrendim ki:
İngiliz bekar erkekler yılda sadece 4 kez çarşaf değiştiriyormuş. (Demek ki neymiş? İngiliz bekar erkeklerin evine uğramak ciddi bir hijyen hatasıymış)



Michael Jackson'ın söylediği orijinal Beat It şarkısı Avustralya'daki müzik listelerinde ancak ikinci olabilmişken, komedi versiyonu Eat it birinci olmuş. (Zavallı Michael mezarında ters dönmüş olmalı)
Ünlü yönetmen Woody Allen, bugüne kadar kazandığı Oscar ödüllerinin törenine hiç uğramamış. (Kibrin de bu kadarı)
Bugüne kadar pandalar tarafından saldırıya uğrayıp öldürüldüğü kayda geçen tek bir insan olmamış. (Bu tontiş hayvanları boşuna sevmiyoruz)
Milyoner'i izlemekle hem bilgi dağarcığımı geliştiriyorum, hem tanıdığım özgün yarışmacı karakterleriyle farklı yaşamlara ortak oluyorum, hem de seyirci jokerine verilen tepkilerle toplumun genel kültür düzeyini ölçüyorum. Böylece her bölümü bitirdiğimde kendimi bir kitap okumuş gibi hissediyorum. Yani yarışmacılar bir kez kazanırken, ben her hafta kazanıyorum...

Allah evladın hayırlısını versin!
Aile üyelerinin isimlerini vermek istemiyorum. Çünkü ileride internette görüp, utanacakları bir haberin daha bu mecrada yer almasını istemiyorum.
Olay, geçen hafta Müge Anlı'da yaşandı. Kederli anne- baba, yıllardır görmedikleri oğullarının bulunması için stüdyoya gelmişlerdi. Oğulları, babalarının ona güvenerek verdiği genel vekaletnameyi kullanarak aileye ait 2 ev ve 27 aracı satarak tüm parayı kripto paraya yatırıp, kaybetmişti. Ailenin tüm maddi varlığı bir anda buhar olup uçmuştu.
Müge ve ekibi her zaman olduğu gibi kayıp genci kısa sürede bulup, telefona bağladı. Genç sadece iki cümle kurdu: "Ne yaptığımı biliyorum. Beni affedin ama geri dönmemi beklemeyin." Anne ve baba o anda gözyaşlarına boğuldu. Anne her şeye rağmen oğluna kavuşmak istiyordu. "Olan oldu oğlum, sen yeter ki geri dön..." Babanın sözleri ise herkesin yüreğine dokundu: "Bizi hiç mi sevmedin be oğlum?.."
Başlıktaki cümle tam da buraya oturacak cinsten: Allah evladın hayırlısını versin....

Zap'tiye
Bir maymun kendiliğinden veterinere gidip, başındaki yarayı işaret ederek tedavi olmuş. Sağlık sorunlarıyla ilgili olarak hâlâ kırıkçı-çıkıkçıya giden, cinci hocalardan medet umanlara duyurulur!

Ne demiş?
Atv'deki Müge Anlı ile Tatlı Sert'ten bir diyalog: - Sen önce kendine bak, 11 tane sabıkan var. - Ne 11'i? 5 tane sabıkam var benim...

Gaf kürsüsü
Editörlük yapan Hürriyet Hanım, Milyoner'deki "Hangisinin yazımı doğrudur?" sorusunun cevabını (Apayrı) iki joker kullandıktan sonra seyircinin yardımıyla bilebildi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA