Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Siz önce otobüsleri yolda tutun!

İstanbulluların belediye otobüsleri ile imtihanı bitmiyor. Kentte neredeyse her gün otobüslerin karıştığı bir olay meydana geliyor. Yoldan çıkıp karşı şeride geçiyorlar, duraklara dalıyorlar, şarampollere yuvarlanıyorlar, denize uçuyorlar, durup dururken yanıyorlar ve sık sık yolda kalıyorlar. Her biri ayrı ruhi bunalım içindeki şoförlerin karıştığı kriminal olayları ise saymıyorum bile...
Başka ülkede olsa komisyonlar kurulur, Belediye Başkanı ve ekibinden hesap sorulur.



Herhangi bir arama motoruna girip "Belediye otobüsü kaza" yazın, karşınıza çıkan dehşet verici listeye siz de inanamayacaksınız. Belli ki bakımsızlık, ihmal ve 'adam sen de'cilik virüs gibi İBB'nin kontrolündeki İETT'nin hücrelerine işlemiş.
Vatandaşının hayatını bu kadar hafife alan, otobüs yerine korku tüneli işleten böyle bir belediyecilik anlayışı ne yazık ki gelip İstanbulluyu buldu.
Bir de memleketin direksiyonuna geçmeye talipler. Siz önce otobüslerinizi yolda tutun...

***


Zekeriyaköy'de dizi isyanı
Sarıyer'in gözde mahallelerinden Zekeriyaköy ve Uskumruköy'de yaşayanlar dizi setlerinden şikayetçi. Son yıllarda setlere ev sahipliği yapan ve dev bir platoya dönüşen mahallelerinde bu yüzden huzur ve güvenliğin kalmadığını ifade eden vatandaşlar, daha önce de rahatsızlıklarını caddelere pankart ve afişler asarak protesto etmişlerdi. Peki dizi setlerine karşı bu tepkinin sebebi ne? Bölgenin bir sakini olarak kısaca özetleyeyim:
Buralardaki evleri dizi setlerine kiralamak, ev sahipleri için önemli bir rant haline geldi. Özellikle kiralara getirilen yüzde 25'lik tavan uygulaması ile villalarını dizilere kiralayıp kısa sürede büyük kazanç sağlayanların sayısı arttı. Öyle ki bir villa, dizilere aylık 300-500 bin liraya kiralanır oldu.



Ortak kullanım alanına sahip site içindeki villalarda 24 saat süren çekim faaliyeti ise komşuların huzurunu kaçırdı. Siteye giren çıkanın belirlenememesi nedeniyle büyük güvenlik zaafı oluştu. Ortak alanlardaki elektrik ve suyun azami harcanması da ayrı bir şikayet konusu. Koca karavanların caddeleri, sokakları ve site otoparklarını işgal etmesi yüzünden kendi araçlarına evlerinin önünde yer bulamayanlar da isyanda.
Son olarak bölgedeki dizi setleri kamu sağlığını da tehdit eder bir boyut kazandı. Yukarıdaki fotoğraf, Zekeriyaköy Muhtarlığı'na ulaşan bir şikayet mesajında yer aldı. Set çalışanları tüm çöplerini sokağa gelişigüzel saçmış ve büyük bir kirliliğe neden olmuşlar.
"Dizi çekeceğiz" diye bölge insanına adeta işkence edenlere artık birilerinin dur demesi şart oldu.

***


Kaçak maç izleyenlere kötü haber
Metaverse evreninden kaçak maç yayını izleyenlere kötü bir haber geldi. Blockchain (blok zincir) teknolojisi sayesinde, kaçak maç yayını izleyenler iki saniye içinde tespit edilecek. Bu uygulama ile kaçak maç yayını, metaverse evreninde tarih olacak. Kaçak maç izleyenleri üzecek haberi Metaverse Union Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Manas verdi:
"Futbol Federasyonu bundan sonra yapılacak ihalede bizim sunduğumuz korsan takip sistemini kullanacak inşallah. Biz korsanı iki saniye içinde yakalıyoruz. Yayını buradan aldı, kodu çözdü, IP TV'ye aktardı, IP TV'den kendi networküne gömdü, kendi networkünden Twitter'a aktardı filan hiç bunların önemi yok, biz iki saniyede yakalıyoruz. Çünkü bütün çıkışı blok zincir (Blockchain) üzerinden yapıyoruz. Bu uygulama futbol takımlarını memnun edecek."

***


Gaf kürsüsü
İrem Derici, "Senden çok güzel anne olur" yazan takipçisine "Hiç uğraşamam, boşuna masraf" diye cevap verdi.

Zap'tiye
Motosikletine bağırtılı egzoz taktıran sürücüyü, kulağını egzoz borusuna dayayarak cezalandıran Hintli trafik polisini alnından öpüyorum.

Ne demiş?
"Bir tek evde beslediğiniz kedi ve tavukları delege yapmadınız." (Muğla Menteşe İlçe Kongresi'nde CHP'li eski milletvekili Mürsel Alban'ın itiraf gibi sözleri)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA