Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Haydi Güvercin, hepimiz için...

Keşke milli maçlar gibi meydanlarda kurulacak dev ekranlarda hep birlikte izleseydik bu müthiş heyecanı... Engelli dernekleri bir araya gelip bu şahane anları bir şenliğe, bir farkındalık kampanyasına dönüştürseydi.



Geçen hafta hepimizi kendine hayran bırakan Kim Milyoner Olmak İster yarışmacısı Birsen Güvercin bu akşam atv ekranlarında bir milyon liralık soruyu açtıracak. 24 yaşındaki Güvercin geçen yıl kurban bayramında elini kıyma makinesine kaptırmış, bileğinden kesilen koluna takılan protezi kullanmak zorunda kalmıştı. Ama öyle hayat dolu, öyle özgüvenli ve kendisiyle o kadar barışıktı ki, bu büyük travmayı bile "Artık daha havalı bir elim oldu" sözleriyle savuşturuyordu. Sempatik hareketleri ve sorulara verdiği son derece mantıklı cevaplarla herkes gibi sunucu Kenan İmirzalıoğlu'nun da hayranlığını kazanan Güvercin, hepimiz adına İmirzalıoğlu tarafından alnından öpülmüştü.
Bana sorarsanız Birsen çoktan kazandı. Neyi mi? Bir milyon liradan fazlasını. Yani bu milletin sevgisini ve dualarını...

Vatandaşa "Boş Muhabbet Hattı" lazım
Vallahi ironi ya da şaka yapmıyorum. Son derece ciddiyim. Vatandaş için boş sohbet etmek, içini dökmek, makara yapmak, geyik çevirmek için acil bir ücretsiz hat lazım. Neden mi? Anlatayım:
Samsun 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Emin Demir, bu yılın ilk 6 ayında 804 bin 628 çağrı aldıklarını, bunun yüzde 42,87'sinin asılsız çıktığını belirtti.
Demir, "Alaçam ilçemizdeki bir vatandaşımız, 1 hafta içerisinde sohbet etmek için 84 kez Acil Çağrı Merkezi'ni aradı. Son aradığında ben konuştum. Telefonda ağlamaya başladı ve 'Benimki bir hastalık, bir yerleri telefonla aramadan duramıyorum. Köydeki bir başkasını arasam dedikodu olacak. Kontörüm de yok, 112 ücretsiz olduğu için burayı arıyorum' diyerek gerçeği anlattı. Kendisine yardımcı olduk" dedi.
İşte durum budur. Vatandaş yalnız, vatandaş çaresiz. Herkesin saati 3 bin liradan psikoloğa gidecek gücü yok. Güvenecek dost, arkadaş zaten yok. Herkesin derdi başından aşkınken, başkasını dinleyecek mecal hiç yok. Bir de en yakınına açtığın mahrem konuyu 15 dakika sonra sosyal medyada görmek var ki, en çıldırtıcı olanı da o...
Diyeceğim o ki; sabır sınavından geçirilecek "yeminli" çağrı merkezi çalışanlarından oluşacak bir Boş Sohbet Hattı'na acil ihtiyaç var. Böyle bir hat, 112'nin de boşuna meşgul edilmesini önleyecektir. Hatta hayata geçtikten sonra trafik kavgalarının, yan baktın cinayetlerinin de azalacağını göreceksiniz. Aha da şuraya yazıyorum.

Düşünmeyen nesil ürettik
Bir okulda deprem tatbikatı yapılacakmış. Okul müdürü "Yıllardır aynı şeyi yapıyoruz. Bu sefer sirenleri çocuklar teneffüsteyken çalalım, bakalım ne olacak?" demiş.



Çocuklar sireni duyar duymaz koşturarak okula girmişler. Ne olduğunu anlayamayan öğretmenler de çocukların peşinden koşup okula girmiş. Sınıflara çıktıklarında, öğrencileri yaşam üçgeni oluşturmak için sıraların yanına çömelmiş halde bulmuşlar. Sirenler susunca da daha önce yaptıkları gibi hep birlikte yine bahçedeki toplanma alanına doğru koşturmuşlar.
Yarın okullar açılıyor. Çocuklarımıza klasik müfredatı dayatmak ve burada yer alan bilgileri kuru kuruya ezberletmek yerine önce "düşünmeyi" öğretelim. Ne dersiniz?

Ne demiş?
"Ben de panik atak olabilir. Bipolarım da bozuk olabilir. Kesin obsesifim. Aynen. Ne varsa oyum valla. Hepsi bende mevcut, Allah'ıma bin şükür..." (Yıldız Tilbe'nin sözleri)

Gaf'let kürsüsü
Granit diye satılan sahan meğer granit desenli plastik kaplamaymış. Bunun adı resmen cinayete tam teşebbüstür!

Zap'tiye
Günde 30 adrese gönderi ulaştırabilen moto kuryeler ayda 70 bin lira kazanıyormuş. Bundan sonra trafikte yol vermek şöyle dursun, önlerine kırmızı halı sereceğim!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA