Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞENGÜL BALIKSIRTI

22 yıl sonra Evita

80'li yılların sonuna doğru, magazinin en önemli kaynaklarından biri Şehir Tiyatroları'ydı.
Genel Sanat Yönetmeni Gencay Gürün birbirinden başarılı projeleri hayata geçirirken, oyuncu seçimleri, görkemli galaları ile de tiyatronun adından söz ettirirdi. İşte o yıllarda birden Evita müzikali girdi hayatımıza...
Eski Arjantin diktatörü Juan Peron'un eşi Eva Peron'un hayatını anlatan müzikal Türkiye'de sahnelenecekti. Hatırlıyorum; bu konu magazin gündeminin bir numarası oldu günlerce. (Çünkü o günlerde magazin bugünkü gibi ucuz polemiklerden beslenmezdi.) Önce oyuncu seçimleri başladı, sonra provalar... Zuhal Olcay, Füsun Önal, Arsen Gürzap, Deniz Türkali, Cihan Ünal, Neco'lu kadro yeterince heyecan vericiydi. "En iyi Eva kim olacak?" sorusunun yanıtı merakla bekleniyordu. '

EVITA'YI İZLEMEM GEREK!
Ben, dört 'Evita'yı da izleme şansı bulmuştum. Yani dört kez izledim müzikali... 'Don't Cry For Me Argentina' ile Eva Peron'un hayatı bu ülkeden rüzgar gibi geçti. Çünkü dönemin belediye başkanı müzikalin sahnelenmesini istemedi!
Ve aradan uzun yıllar geçti.
Salı akşamı; o kadar çok plan vardı ki yapılacak. Ama ben "Evita'yı izlemem gerek" diye tutturdum. Arkadaşlarımı bir ev davetinde bırakıp Eva'nın ruhunun peşine düştüm.
Tabii eğer bir oyunun ya da müzikalin başka prodüksiyonlarını da izlediyseniz, hep bir karşılaştırma yapılıyor. Önce ben de böyle bir karşılaştırma yaptım. Sonra Füsun Önal'la birbirimize "Ne diyorsun?" diye sorduk...
Füsun Önal, "Sanki bizim prodüksiyon daha görkemliydi" dedi. Elindeki broşürden Eva'nın fotoğrafını göstererek "Kıyafeti de, aksesuvarı da biraz zayıf kalmış" diye devam etti.
Evet ama...
Ama ben Eva Peron'u canlandıran Abigail Jaye'e bayıldım...
Müzikal, 24 Nisan'a kadar sergilenecek.
Maria Eva Duarte'nin tüm dünyanın tanıdığı Eva Peron'a dönüşmesini anlatan hikaye hâlâ ilgi görüyor, Eva Peron hâlâ konuşuluyor.
Evlilik dışı bir ilişkiden doğan, 15 yaşında köyünü ve ailesini terk edip Buenos Aires'e kaçan bu hırslı kadın, Albay Peron ile 23 yaşında tanışır. 10 yıl evli kalır. Sevdiği adam onunla birlikte başarı basamaklarını hızla tırmanır, ülkenin başkanı olur.
Ama Eva Peron 33 yaşında kanserden ölür.
Eva ve Juan Peron, Arjantin yönetimindeyken inanılmaz bir kişisel servet yaparlar.
Sürgüne gönderilmesinden sonra Peron'un kişisel mal varlığına el koyan yönetim, mal varlığını şöyle açıklar; 5 villa, 16 araba, Eva'nın 400 Dior elbise, 600 şapka, yaklaşık 2.5 milyon dolarlık mücevher, değeri ölçülemeyen sayısız kürk...
Yani bir nereden nereye hikayesi...
Kişiler değişse de hikayeler hiç değişmiyor. Yıllar geçse de dünya hep aynı. Gün geliyor; tarihe ve insanlığa karşı ödenmesi gereken tüm bedeller ödeniyor.
Eva Peron kendi hikayesi kadar bir milletin hikayesini de simgeliyor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA