Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞENGÜL BALIKSIRTI

Beden algı bozukluğu

15 yaşından itibaren beden algı bozukluğu yaşayan 30 yaşındaki Lauren Smalley, geçen hafta İngiliz medyasının gündemindeydi.
Sürekli yaptırdığı dudak dolgusundan dolayı doğal görünümünü kaybetmiş. Sadece bu da değil. Dudaklarında, dolgudaki bir madde yüzünden tümörler oluşmuş.

TEHLİKELİ HASTALIK
Smalley'nin gençlik fotoğrafları ile şimdiki fotoğraflarını karşılaştırdığınızda kendine neler yaptığını açıkça görüyorsunuz.
Bu konuyla ilgili bilgilere bakarken, gazetemizin sağlık editörü Esra Tüzün uğradı yanıma. Ona Carla Bruni'nin fotoğraflarını gösterdiğimde "Kadınlar kendine yazık ediyor. Nişantaşı'na gittiğin zaman kadınlara dikkatlice bir bak. Onlardan o kadar çok var ki" dedi.
Sonra, Lauren Smalley'nin 15 yaşından itibaren yaşadığı Beden Algı Bozukluğu'nu şöyle bir örnekle anlattı: "Sen bir kadına, 'Cildin ne güzel gergin görünüyor' dersin ama o 'şuramda bir çizgi var' der. Öyle görür. Yani olmayan bir şeyi varmış gibi görür. Bu, blumia gibi tehlikeli bir hastalık. Blumikler de asla zayıf olduklarını kabul etmezler."
Esra, kısa süre önce Prof. Dr. Sedat Özkan ile 'botoks bağımlılıkları' konusunda bir röportaj yapmıştı. Prof. Özkan bu takıntıyı şöyle açıklıyordu: "Ortada klinik psikiyatrik bir durum vardır. Bu kişiler sürekli botoks yaptırırlar ve hiçbir zaman yanıt alamadıklarını düşünürler."
Peki, botoksla görüntüsü bozulmuş bir kişinin tedavisi zor mu?

KENDİNLE OYNAMA
Özkan, zor olduğunu çünkü sorunun davranış kalıbı haline geldiğini söylüyor. Ve bu noktada zorlu bir psikiyatrik tedavi süreci başlıyor.
Mesleğimden dolayı bana da çok sık "Tanıdığın iyi bir estetikçi var mı?" soruları geliyor. Sizce böyle bir tavsiyede bulunmam mümkün mü?
Sadece "Sakın! Sakın kendinle oynama" diyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA