Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞENGÜL BALIKSIRTI

Zengin olmak herkesin hakkı

Günün birinde elime bu isimde bir kitap alacağımı ve okuyacağımı tahmin bile etmezdim ama yaptım. Çünkü kendimle ilgili pişmanlıklarım vardı.
Hesapsız kitapsız harcamalarım vardı.
Alışverişseyahat- zorunlu giderler ve faturalar vardı. Ve 'kendime yeni bir ben lazım' arayışlarında başladım kitabı okumaya...
Annemin yıllarca anlattıklarını, Olivier Seban kitaba dökmüş. Anne sözü dinlemeyiz ama 23 yaşında şirket kurup, 32 yaşında milyoner olan Seban'ın yazdıkları dikkatimi çekti.
İçime geldi mi bir heves... Yo, yanlış anlamayın, zengin olmak için değil, paranın hesabını bilmek, nereden gelip nereye gittiğini görmek, biriktirip heveslenmek, 'oh ben de yaptım, başardım' diyebilmek için.

HEPİMİZİN TEK DERDİ PARA
Bunun eksikliğini siz de yaşamıyor musunuz?
Yaptığınız alışverişlerin sonunda derin pişmanlıklar içine girmiyor musunuz?
Para zaten artık sanal bir şey. Adı var, kendisi yok. Otomatik ödemelerle kendi dünyasında yaşayıp gidiyor, sonunda eriyeceğini bilerek. Neyse... İşin şakası bir yana...
Günün sonunda hepimizin derdi para aslında. Kendimizi bu hızlı çarkın içinde öğütürken, ödediğimiz bedel kazandığımız paradan fazla.
Yollardaki arabalara bakınca, alışveriş merkezlerindeki insan kalabalığını görünce, restoranlarda yer bulamayınca "Hayatın dört dörtlük olması mümkün değil. Bu insanlar nasıl beceriyor?" diyorsunuz. Ama sonra benzincideki pompacı size insanların 10 liralık, 20 liralık benzin aldıklarını söylüyor.

KENTLİLER TASARRUF YAPMIYOR
OECD (Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü) tarafından yayınlanan 'Daha İyi Bir Yaşam Endeksi'nde Türkiye sonuncu olmuş.
Ülkemizde yaşayanların geliri OECD ortalamasının çok altında. Adalet Bakanlığı'nın verilerine göre mahkemelerde 12 milyon 700 bin icra dosyası var. ING Bank'ın Sabancı Üniversitesi ile hazırladığı Türkiye'nin Tasarruf Eğilimleri Araştırması'nın ilk 6 aylık sonuçları da kentlerde yaşayanların yüzde 90'ının tasarruf yapamadığını ortaya koyuyor.
Bunları bir kenara bırakalım, kendimize dönüp bakalım dersek! Hesabı düzeltmek gerek.
Bütçeyi denklemek, nefes almak, yarına yatırım yapmak gerek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA