Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞENGÜL BALIKSIRTI

Yarışmalar star çıkarmıyor

Ekranlarda sürüp giden star yarışmalarında en çok kimin hayatı değişti diye bir düşünün. Aklınıza gelen bir isim var mı? Ben hatırlayamadım.
Yarışma dönemlerinde popüler olmuş isimleri elbet biliyorum ama oralardan buralara gelen, buralarda kalan, gündeme oturan, starlaşan kimse olmadı.
Aslında yarışmalar; yarışanlardan çok, ekran karşısındakilere hizmet ediyor. İzleyici; yarışmacıların serüvenine ortak olup bir süre heyecanlanıyor, eğleniyor, SMS gönderip destek oluyor ama gündeme yenisi geldiği anda da unutuyor.
Bu nedenle bu yarışmalara giren, geleceğini bunun üzerine kuran arkadaşlara "Aman dikkat!" demek geliyor içimden.
Çok zor... Oradan çıkıp da bir Mustafa Sandal, bir Murat Boz olmak çok zor.
Yani yarışmadaki birincilikle kimsenin hayatı bir gecede değişmiyor.

PSİKOLOJİK DESTEK GEREKLİ
'O Ses Türkiye' yarışmasını ben de zaman zaman izledim. Adaylar çalışıyor, heyecanlanıyor, sonuçlar açıklanana kadar büyük heyecan yaşıyor. Büyük bir yarış, sinirler gergin. Her şey 'Yıldız olacağım' hikayesi üzerine kurulu. Ama gerçek hayat öyle değil.
Yarışmacılara ses koçlarıyla birlikte psikolog desteği de gerek bence.
'O Ses Türkiye'de Ahmet Kaya şarkılarıyla birinciliği Mustafa Bozkurt kazanmış. O da kazananın kendisi değil, Ahmet Kaya olduğunun farkında. Zaten "Ben buradan birinciliğe sadece bir merdiven oldum. Burada merdiveni tırmanan rahmetli Ahmet Kaya olmuştur. Ben birinciliğimi Ahmet Kaya'ya armağan ediyorum" demiş.
Peki, Ahmet Kaya kazandıysa -ki gerçekten öyle- Mustafa'nın müzik dünyası içindeki yeri ne olacak bundan sonra?
Ya da diğer arkadaş... Hani rahmetli Barış Akarsu'ya birebir benzeyen Onur Uğuş. Barış Akarsu, kendisi olarak kısacık sürede bu milletin gönlünde taht kurduysa, unutulmaz bir yer edindiyse; senin Barış'a benzemen ne fayda sağlayacak?
Bugüne kadar çok yarışma izledik; yarışmacılar o günlerde gerçekten star gibiydiler. Ama sonra? Sonrası yok.
Hatırlayan var mı o çocukları?
Hangisi, nerede, ne yapıyor acaba?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA