Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

4 milyon Euro'luk manastıra kapanacak!

Akbank Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı geçen yıl babası Erol Sabancı'dan devralan ve başarılı işlere imza atan Suzan Sabancı Dinçer, anlaşılan kazandığını gayrimenkule yatırmayı seviyor! Hatırlarsanız Suzan Hanım, geçen nisan ayında tam 58 milyon TL ödeyip, Uzanlar'dan haczedilen Ahmet Akif Paşa Yalısı'nı satın almıştı. Ancak öğrendim ki; Suzan Hanım bundan beş ay önce, yani geçen kasımda da kesenin ağzını açıp Cunda Adası'nda eşsiz bir arazi satın almış. Üstelik Cunda Adası'nın kuzeyindeki Pateriça'da satın aldığı uçsuz bucaksız arazinin içinde, Ayvalıklı Rumlar arasında evlenmek isteyen kızların dilek kapısı olarak ün salan Ayışığı Manastırı da var.

GÜLER SABANCI AKLINI ÇELMİŞ
Tam bir Cunda aşığı olan Cem Boyner, önce Güler Sabancı'yı Cundalı yapmıştı. Güler Hanım da, Suzan Hanım ile eşi Haluk Bey'i Cundalı yapmayı başarmış. Bu arada ada ahalisinin söylediğine göre, Suzan Hanım içinde bir de manastırı olan bu uçsuz bucaksız arazi için 4 milyon Euro ödemiş. Kasımda araziyi satın alan Suzan Hanım, yüzde 80'i yıkık durumda olan Ayışığı Manastırı'nı çok yakında aslına uygun olarak restore ettirecekmiş. Restorasyon çalışmaları bittikten sonra, manastırın adanın en güzel yerleşim alanı olacağı kesin. Bu arada manastır aldığı için, Suzan Hanım'ın manastıra kapanacağı geyiği de sosyetede kol geziyor!!!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA