Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

İstanbul hayalet şehir kıvamına büründü!

Fransa İstanbul Başkonsolosluğu, Fransız Devrimi'nin yıldönümünü, İstanbul'un elitleriyle kutladı. Sosyetenin akın ettiği davette kadehler demokrasi şerefine kalktı

Bir-iki haftadır durgunluk sinyali veren İstanbul gece hayatı, bu hafta iyice dip yaptı; davetlere, partilere resmen kıran girdi! Ege ve Güney sahillerine göçmeyip, İstanbul'da kalanlar geçen hafta birkaç konser ve davette sosyalleşip, iki insan yüzü görebilmişti... Bu hafta ise insanlar, hayalet şehir kıvamına bürünen İstanbul'da, sadece iki-üç davetle sosyalleşmeye çalıştılar.
Bu haftanın öne çıkan daveti, Fransız Devrimi'nin 222. yıldönümü için Beyoğlu'ndaki Fransız Sarayı'nın bahçesinde gerçekleşen kutlamaydı.
Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Herve Magro ve eşi Maria Magro'nun ev sahipliğinde gerçekleşen davete, sosyalleşmeye aç olan İstanbul'un elitleri adeta akın etti!!!

YİYİP-İÇİP SOSYALLEŞTİLER!
Davet, Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Herve Magro, eşi Maria Hanım ve Ankara'ya yeni atanan Fransa Büyükelçisi Laurent Bili ve eşi Sabine Hanım'ın, konukları kapıda karşılamasıyla başladı. Herve Magro'nun açılış konuşmasını Türkçe yapması davetlilerden büyük alkış aldı.
Başkonsolosun konuşmasının ardından çalınan İstiklal Marşı ve Fransa ulusal marşı 'La Marseillaise'den sonra konuklar, zengin açık büfenin ve muhteşem Fransız şaraplarının tadına baktılar. Velhasıl, Fransızlar ve İstanbul'un elitleri gece boyunca yiyip- içip demokrasinin tadını çıkardılar!!!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA