Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Tatlıcı'dan Somali'ye tonlarca yardım

Mayıs ayındaki 75'inci doğum gününde davetlilerine, üzerinde resminin olduğu beşibiryerde altınlar hediye etmesiyle gündeme gelen ünlü işadamı Şehmus Tatlıcı, bu kez de hayırseverliği ile herkesin diline düşecek.
Tatlıcı, son 60 yılın en büyük kuraklığının yaşandığı, nüfusun üçte birinin açlıkla boğuştuğu ve her gün onlarca çocuğun öldüğü Somali'ye yardım elini uzatmış. Somali'deki açlığı gözler önüne seren fotoğraflara dayanamayan Şehmus Bey, SABAH Gazetesi'nin öncülük ettiği Somali'ye yardım kampanyasına Kızılay Kadın Kolları vasıtasıyla destek olmuş.

BİN 500 AİLENİN BİR AY KARNINI DOYURACAK
Kızılay Kadın Kolları ile irtibata geçen Şe-Tat Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Şehmus Tatlıcı, tek başına tam 50 ton gıda yardımı yapmış. Tatlıcı, içinde mercimekten pirince, makarnadan şekere kadar pek çok kuru gıdanın olduğu 50 tonluk yardımını yarın, Kızılay'ın Somali'ye kaldıracağı Beylikdüzü'ndeki gemiye teslim edecekmiş.
Çocukları çok seven Tatlıcı; ayrıca 0-10 yaş çocuklar için 480 tişört, 480 şort ve 480 sandalet gönderiyormuş.
Somali'de bin 500 ailenin bir ay boyunca karnını doyuracak olan Tatlıcı'ya, şanına ve gücüne yakışır bu yardımı için gönülden kocaman bir alkış. Umarım diğer işadamları da Tatlıcı'dan feyzalır da, çocuklar açlıktan ölmez.

6 ton mercimek
6 ton pirinç
6 ton bulgur
6 ton makarna
6 ton şeker
6 ton un
6 ton kuru fasulye
6 ton nohut
2 bin litre ayçiçek yağı
480 adet tişört
480 adet şort
480 adet sandalet


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA