Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Artık o taklit ediliyor!

Çok değil, bundan 10 yıl kadar önce ülkemizin önde gelen moda markaları ve modacılarımız, dünyaca ünlü modacıların tasarımlarından esinlenir veya onların tasarımlarını birebir kopyalardı. O yıllarda, bugün mesleğinin zirvesinde olan Cengiz Abazoğlu bile esinlenme ve kopyalama furyasına kendisini kaptırmıştı. Abazoğlu; Valentino'nun 2003 yaz koleksiyonundan bir kıyafeti birebir kopyalayıp 'Deep Blue' adlı 2004 yaz koleksiyonuna koymuştu. Abazoğlu'nun defilesinde bu kopya kıyafeti Pınar Altuğ tanıtmış, ben de haber yapmıştım.
Abazoğlu, geçen sürede mesleğinde çok büyük yol kat etti ve artık dünya moda devleri onun tasarımlarını kopyalamaya başladı.

GAULTIER DE TAKLİT ETMİŞTİ
Paris Moda Haftası'nın bile artık gediklisi olan Cengiz Abazoğlu'nun başarıları ile gerçekten ne kadar gurur duysak az.
Düşünsenize; Armani bile, Abazoğlu'nun 2010'da Paris Moda Haftası'nda tanıttığı elbisesini kopyalayıp bu sezonki koleksiyonuna koymuş. Ünlü yıldız Naomi Watts, bu kıyafeti Oscar töreninde giyince; Armani'nin, Abazoğlu'nun taklitçisi olduğu ortaya çıktı.
Geçen yıl da moda devi Jean Paul Gaultier'nin; Paris Moda Haftası'ndaki defilesinde en çok dikkat çeken elbiseyi, Abazoğlu'nun dört yıl önce Paris'te tanıttığı elbisesinden kopyaladığı anlaşılmıştı.
Hayat sen nelere kadirsin! Artık kopya eden değil, kopya edilen modacı olan Cengiz Abazoğlu'na kocaman bir alkış...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA