Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Ailesinden yargıda hesap soracak!

Barış sürecinde 'akil insan' olarak görev alan ünlü avukat Kezban Hatemi ile hukuk profesörü Hüseyin Hatemi'nin oğlu Ali Hatemi; kendisine komplo kurup akıl hastanesine kapattırdıkları iddiası ile annesi, babası, eşi ile bu kararda imzası olan hakime ve doktorlara karşı yargı savaşı başlattı.
Ali Hatemi; eşinden boşanmak istediğini annesi Kezban Hatemi'ye açıklamasının ardından; kendisini 11 gün boyunca Fransız akıl hastanesi La Paix'ye kapattıran annesi, babası ve eşi ile Kardiyolog Prof. Dr. Çavlan Çiftçi ve Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Dr. Osman Haluk Aslan'dan yargı yoluyla hesap soracak.

HAKİME DE DAVA AÇACAK
Ali Bey; anne-babası, eşi ve doktorlar hakkında; 'eziyet', 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma', 'kişiye ait verileri izinsiz verme' ve 'resmi belgede sahtecilik' iddialarıyla 9 Mayıs'ta savcılığa başvurup suç duyurusunda bulundu.
Bununla da yetinmeyen Ali Hatemi, kendisini dinlemeden ve resmi sağlık raporu alınmaksızın, 10 Eylül 2012'de kendisini zorla akıl hastanesine kapattıran Hakim Rukiye Özer hakkında da 'görevi ihmal ve görevi kötüye kullanma' iddiası ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Ali Hatemi'nin iddia ettiği suçlar neticesinde dava açılması halinde annesi, babası ve eşi; üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak.

BAKALIM DAVAYI KİM KAZANACAK?
Bu arada Ali Hatemi ile avukat eşi Aslı Hatemi arasında karşılıklı boşanma davalarının da devam ettiğini belirteyim.
Bakalım, boşanmak isteyince başına gelmedik kalmayan Ali Hatemi; kendisini akıl hastanesine kapattıran ve güçlü bir avukat olan annesi, hukuk profesörü olan babası ve avukat olan eşine karşı başlattığı hukuk savaşını kazanabilecek mi?
Hatemi Ailesi'ndeki bu skandalın devamı gelecek gibi görünüyor; bekleyip göreceğiz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA