Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

İsviçre'de babasının okulunda okuyacak

Doğuş Grubu'nun patronu Ferit Şahenk ile eşi Diana Hanım'ın, bu yıl ortaokuldan mezun olan kızları Defne için Amerika'ya okul bakmaya gittikleri konuşulmuştu. Geçen ay yaklaşık 15 gün Amerika'da kalan Şahenkler, artık kıtalararası mesafe uzak geldiğinden mi, yoksa başka bir sebepten mi bilmiyorum; Defne'nin lise eğitimi için Amerika'dan vazgeçip İsviçre'de karar kılmış. Defne, İsviçre Lugano'daki ünlü Amerikan okulu The Tasis School'da öğrenim görecekmiş.

BABASI DEFNE'NİN OKULUNA 3 MİLYON FRANK BAĞIŞLAMIŞ
Bu arada biraz araştırınca, Ferit Şahenk'in de aynı okulda öğrenim gördüğünü öğrendim. Hatta, bu okuldan 1983 yılında mezun olan ve okuluyla irtibatını koparmayan Ferit Bey; okulunda yapılan devasa sanat merkezinin yapımına da katkıda bulunmuş. Önceki ay hizmete açılan ve 6 milyon İsviçre frangına mal olan sanat merkezinin yapımına 3 milyon İsviçre frangı katkıda bulunduğu için, sanat merkezine 'Ferit Şahenk Fine Arts Center' adı verilmiş. Amerika yerine Avrupa'nın en eski Amerikan yatılı okulu The Tasis School'da öğrenim görecek olan Defne, böylece ailesine ve ülkesine daha yakın olacak.








Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA