Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Kapılarını 7 Eylül’de açıyor

16 yıl önce koleksiyonerliğe başlayan işadamı Erol Tabanca; satın aldığı eserler evine, ofisine, kiraladığı depoya sığmayınca, 'Bu kadar eseri hapsetmek doğru değil' diye düşünüp müze açmaya karar vermişti. Altı kuşaktır yerlisi oldukları Eskişehir'e modern sanat müzesi açmak için de kollarını sıvamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen yıl Şubat ayında temelini attığı OMM-Odunpazarı Modern Müze için mutlu sona az kaldı. 7 Eylül'de kapılarını aralamaya hazırlayan müze için yaklaşık 10 milyon dolar harcadığı konuşulan, en temel amacı da Türkiye'nin genç insanlarına sanatı sevdirmek olan Erol Bey'e kocam bir alkış; gönlüne sağlık...

UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde yer olan Odunpazarı bölgesinde inşa edilen OMM-Odunpazarı Modern Müze, dünyaca ünlü Japon mimarlar Kengo Kuma ve Yuki Ikeguchi'nin imzalarını taşıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA