Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Memleketinden Türkiye’yi övdü

İş insanı Caner Karaloğlu'na gönlünü kaptırınca 2014'te İstanbul'a yerleşen İspanyol model Elisabeth Mas'a nazar değdi! Doğup büyüdüğü Barcelona'da bıçak altına yatıp dizinden ameliyat oldu. 2017'de evlendiği Caner Karaloğlu'ndan 2020'de boşanmasına rağmen kızıyla İstanbul'da yaşamaya devam eden Elisabeth Mas, hastane odasında, can sıkıntısından Instagram'da soru-cevap yapmış.



"Türkiye'nin nesini seviyorsunuz?" sorusuna verdiği cevap tam bir Türkiye güzellemesi olmuş. "Türkiye muhteşem bir ülke. Sahillerini, yemeklerini seviyorum. Fırsatlarla dolu bir ülke" diye başlayıp daha birçok güzel şey söylemiş ex gelinimiz. En çok sevdiği üç ülke olarak da Türkiye ile İspanya'yı ilk sıraya koyup, altına Brezilya ve Avustralya'yı eklemiş. Anlayacağınız Elisabeth Mas, Türkiye'yi memleket olarak bellemiş.

SANATSEVERLER İÇİN ÖZEL BİR SERGİ!
Son zamanlarda sanat ve moda, İstanbul'un her yanını sarmış durumda. Fashinon Week İstanbul sayesinde şehir, moda ile yatıp kalkarken, bir yandan da birçok sanat etkinliği gerçekleşiyor. Yarın da özel bir sergi sanatseverlerle buluşacak.



Contemporary Istanbul Vakfı, Canan Tolon'un özel ürettiği büyük ölçekli enstalasyonu Limbo'ya ev sahipliği yapacak. Tolon'un 1997'de yayımladığı kitabı ile aynı adı taşıyan mekansal enstalasyonu Limbo, yaşamın döngüsünü merkeze alarak sanatseverleri yaşam ve ölüm gibi zıtlıkların da içinde bulunduğu bir yolculuğa çıkarıyor.

YENİ CİCİLERİNİ SERGİYLE TANITTI
2009'dan bu yana Türk modasının dünya çapında başarılar elde etmesi üzerinde önemli rol oynayan Fashion Week İstanbul, yeni hibrit kurgusuyla şehirde moda rüzgarı estiriyor.



Resmi takvimde yer alan modacılardan Gökay Gündoğdu, güçlü Osmanlı silüetlerinden ilham aldığı yeni koleksiyonunu önceki akşam sergiyle tanıttı. Bir taşla iki kuş vuran Gündoğdu, eşzamanlı olarak mağazasının açılışını da yaptı. Açılış ve koleksiyon tanıtımı moda, cemiyet ve sanat dünyasından birçok ünlü ismi bir araya getirdi.

GENÇ KADINLARA YOL GÖSTERİYOR
Zeynep Yılmaz ile ortak olup iç dekoratör olarak kariyer hayatına başlayan Melda Aksu, ardından kurduğu markasıyla moda dünyasına yönelmişti. Duydum ki Melda Hanım, hem iş dünyasında kadın gücünü artırmak hem de genç tasarımcılara kol kanat germek için markasının çatısı altında Melda Aksu Tasarım Galerisi'ni açmış.



Moda alanındaki girişimci genç kadınlara eğitim verip onların sektörde başarılı olması için çalışıyormuş. Sektöre girmek zordur, o yüzden bence Melda Aksu'nun yaptığı, genç tasarımcılar için bulunmaz bir nimet.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA