Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Göcek’te tekneyle kokoreç servisi

Son günlerde gurur verici bir heyecan içindeyiz; uzay çalışmalarında muazzam bir gelişme yaşandı. Evrenin şimdiye kadar kaydedilmiş en derin görüntüsü yayınlandı. NASA, uzay teleskobu James Webb'in dünyanın yaklaşık 1,5 milyon kilometre uzağında kaydettiği ilk renkli fotoğrafı paylaştı. James Webb Uzay Teleskobu'nun çektiği fotoğraflar uzay bilimi adına bir ilk oldu. Uzaya seyahat, zihnimizde oluşturduğumuz sanal evrende yaşam, füzyon enerjisi derken ana akıma giren birçok yeni hadise de peşi sıra hayatımıza girdi. Hayaldi gerçek oldu denilecek türden şeyler...



Nedir onlar; geçtiğimiz yaz sezonlarında yazdığım yazın tekneye kahve ve masaj hizmetinin çok ötesinde bir hizmet verildiğini duydum. Bir arkadaşım Göcek'te denizin ortasına yapılan kokoreç servisinden bahsetti, "Böyle bir kokoreci hiçbir koyda yiyemezsin" dedi. Düşünün bir tekne geliyor, denizin ortasında isteyen tüm teknelere servis yapıyor. Hizmette sınır yok denilen noktadayız. Bu arada ben vejetaryenim ve tüm bu söylediklerine abartı ve önyargıyla yaklaşıyorum ama yine de böyle bir hizmetin olması inanılır gibi değil. Biz kahveye ve masaja yeni alışmıştık ancak kokoreç akıl alır gibi değil. Neyse denizin ortasında bulunan her şey kıymetli, böyle hizmetleri desteklemek gerek.



AKYAKA'DA MÜZİK ZİRVESİ
Her sezon Akyaka kitesurf sporu ya da Azmak Nehri'nin durumuyla ilgili haberlerle gündeme geliyor. Ancak bu sezon çok başka çünkü çok farklı bir gündem söz konusu. Akyaka'da bu yaz adeta müziğin zirvesi yaşanıyor. Zaman, mekan fark etmez, müziğin etkisiyle kelebek etkisi filmindeki gibi sanki mekan hareket edip değişmeye başlıyor. Rallide başarılarıyla tanıdığımız Serkan Yazıcı öyle bir DJ performansı sergiliyor ki, kite sahilinde herkes adeta şoke oluyor, "Neden bu adam bu işi sürekli yapmıyor?" diyorlar. Sahiden neden yapmıyor? Çok başarılı, çok tutkulu ve enerjik... Kendi o kadar eğleniyor ki, etrafındaki herkes onunla beraber eğleniyor. Muazzam bir atmosfer var, mesela İsrail'den gelen bir grup insan vardı, inanılmaz eğlendiler. Herkes dünyaca ünlü festivallerle kıyaslıyor kite sahili, gerçekten eşi benzeri yok, müzikle daha da şahlandı diyebilirim. Bir şarkı dinleyiciyi başka bir boyuta geçiriyorsa işte orada gerçek bir performans söz konusudur. Serkan Yazıcı da aynı duyguları hissettirebiliyor. Müziği dinlerken kanat takıp bu dünyadan başka bir boyuta geçmek istiyorsanız, kite sahilindeki etkinlikleri takip edin derim. Eğer şanslıysanız Serkan Yazıcı'nın belki bir performansına denk gelebilirsiniz.



İLAYDA İLE TANIŞIN
Bayramda "Zamanın farkına varmadan dans etmeyi planlayanlar buraya" diye bir yazı okudum, meğer İlayda Aydoğar gün batımında kite sahilinde çalacakmış. Kendisiyle buluştuk, öyle enerjisi yüksek ki. Bu sektörü her ne kadar erkekler domine ediyor gibi görünse de, kadın DJ'lerin eğlence alanlarında başarıyla var olmaları müthiş!

SAHİLLERDE 1000 KİLO ATIK TOPLANDI
Türkiye'nin denizlerini ve suyollarını korumayı amaçlayan TURMEPA, lider bir sivil toplum kuruluşu. Monako Prensi II. Albert Vakfı'nın önderliğinde oluşturulan BeMed hibesi ile başlatılan Plastiksiz Muğla projesi ile Sıfır Atık Mavi temalı eğitim verilerek öğrenci ve öğretmenlerin farkındalık kazanması sağlandı. Proje kapsamında yer alan okullara ulaşılması için Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği protokolü imzalandı. Protokol çerçevesinde; ülkemizin en uzun kıyı şeridine sahip ili Muğla'da, denizlerin önemi, ekosistemin karşı karşıya olduğu tehditler ve Sıfır Atık Mavi konulu eğitimler verildi, etkinlikler yapıldı. Denizlerin korunmasına yönelik farkındalık oluşturularak Plastiksiz Muğla için bireysel sorumlulukların benimsenmesi sağlandı. 2019'da başlayan ve 12 ay devam eden proje ile Bodrum, Fethiye ve Marmaris'te toplam 7 bin 300 öğrenci ve öğretmene ulaşıldı. Eğitimlerin yanı sıra 296 kişinin katılımıyla düzenlenen kıyı temizliklerinde 1000 kg katı atık toplandı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA