Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜNAYDIN'LA KANTİN

Liseli fenotipleri ve meslek eşleştirmesi

Liseliler! Onlar geleceğin başbakanları, avukatları, manifaturacıları, terzileri, polisleri... Onlar geleceğimiz! Bu yazımızda sevgili okur, lise dediğimiz cennet ya da duruma göre cehennem çukuru olabilen, haylazlık ile üniversite sınavları arasında gidip gelen zamanı konu alacağız. Bakalım lise öğrencilerinin tavırlarından, mesleklerini doğru tahmin etmiş miyiz? Bir 15, 20 yıl sonra bu yazıya tekrar bakarsınız.

Hoca geliyor öğrencisi
Bütün arkadaşları sınıfta uzun eşek oyununa talimken, inatla görev yerini terketmeyen, zilin çalması ile koridorun boşalmasını zerre takmadan, çelik gibi sinirleriyle işini layığıyla yerine getiren bu öğrenci kardeşimiz; kesinlikle üstün gözlem yeteğeneği ve görev yerinde gösterdiği sabır ile, başarılı bir istihbarat ajanı olma yolunda emin adımlarla ilerleyecek.

Sınıfın muhasebesini tutan eleman
Hocaların güvenini sonsuz kere sonsuz defa kazandığı için, kendisine sınıfın hazinesi emanet edilen bu öğrenci kardeşimiz, aynı zamanda toplu olarak alınacak kitapların ve eğitim setlerinin de dağıtımını yapması ile ünlüdür. Kendisini asla müdür olamayacak müdür yardımcısı olarak hayal edebilirsiniz. O da muhtemelen bankacılık sektöründe olacaktır.

Silgiyi kalemle parçalayan arkadaş
O silgiden ne istedi hâla bilmiyorum. Ama o hiçbir silgisini bitiremeden kaybetmedi. Çünkü ortada silgi bırakmadı. Bu tarz garip alışkanlıkları olan arkadaşı, gelecekte, modern sanata birinin teşvik etmesini umuyoruz. Çünkü kendisi bir hayli başarılı olacak gibi.

Silgiyi kalemle parçalayıp arkadaşlarına atan eleman
Yukarıdaki öğrencinin farklı bir türü bu da. Tabii fark, ilk bakışta pek önemsiz gibi görünüyor olabilir. Ancak o da sanatla ilgili tabii ve bir eleştirmen olacak.

Bütün boş vakitlerde futbol oynayan öğrenci
Halı saha ayarlamanın baş mimarı. Boş vakitlerin ayak topçusu. Onu tanıyorsunuz. İçimizden biri, en hovarda olanımız o. Bir sakatlanma ve biten spor kariyeri ile hayatı kayacak. Şanslıysa kahvede kupon hazırlar, mahallede çocukların oyununa karışıp 'At bakayım abinin kıllı göğsüne' şeklinde naralarda bulunur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA