Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜNAYDIN'LA KANTİN

Biliyor muydunuz ?

-Deep Purple'ın 1997 yılında çıkarttığı Machine Head albümünde bulunan 'When a blind man cries' şarkısı Aşık Veysel'e yazılmıştır.
-Pearl Jam'in 'Black' parçası Kara kaşlım, kara gözlüm' türkümüzden esinlenilerek yapılmıştır.
-Beyonce 'All the single ladies' şarkısını hiç evlenmemiş ünlü şarkıcı Hadise'ye destek olmak için çıkartmıştır. Aralarından su sızmadığını bildiğimiz arkadaşların bu şekilde iletişim kurduklarına bir referans olarak da 2008 yılında Beyonce'un Jay-Z ile evlenmesiyle beraber Hadise'nin sadece 1 yıl sonra çıkarttığı 'Evlenmeliyiz' parçası gösterilebilir.
-70'lerin başında kurulan alman heavy metal grubu Accept'in 2010'da çıkarttığı 'Kill the pain' şarkısı hayranları tarafından çok beğenilirken grubun vokalist ve kurucusu Udo Dirkschneider şarkıyla ilgili şunları söylüyor: 'Adana ve Urfa ilk bakışta aynı duruyordu, biz de Adana söyledik. Bu kadar acı olduğunu bilmiyorduk. Grupça geçirdiğimiz mide fesadı bu şarkı için bize ilham verdi'
-Aslen Daft Punk grubunun fikir babaları olduğunu bildiğimiz Mustafa Topaloğlu ve Erol Büyükburç 1993 yılının Türkiye'sinde elektronik müziğin tutmayacağını düşünüp grubu kurmaktan vazgeçmişlerdir.
-Hayatının bir döneminde Kapalıçarşı'da çalıştığını sır gibi saklayan Leonard Cohen 'Famous Blue Raincoat' şarkısını bir dönem reyting manyağı olan Aşk-ı Memnu dizisindeki Bihter Ziyagil'in final bölümünde giydiği mavi elbiseden esinlenerek yazmıştır. 'Bihter'in elbisesi geldi mi?' sorularından bıkmıştım. Kanada'da yok böyle şeyler.'

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA