Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜNAYDIN'LA KANTİN

1 film bir belgesel

'Truman Show'
Bir adada insanlar mutlu ve huzurlu yaşamaktadırlar. Hayatlarında hiçbir sıkıntıya yer yoktur. Böyle mükemmel bir adada yaşayan 'Truman' da bu halkın arasındaki insanlardan biridir. Güzel bir eşe ve mutlu bir hayata sahip olan 'Truman', bir gün ölen babasını gördüğünde yaşadığı hayatı sorgulamaya başlayacaktır. Girişte çok fazla spoiler vermeden sizlere filmin genel özetini anlatmış oldum. Buradan sonrasını filmle beraber yaşamanız sizin için en iyisi. Filmin başrolünde Jim Carrey yer alıyor ve oyunculuğuyla bir kez daha harika bir iş çıkarıyor. Sağlam bir televizyon eleştirisi de içeren filmin senaryosu da yazının gelişinden tahmin ettiğiniz gibi çok iyi. Hatta okuyup 'Ben bu filmi biliyorum ya' değil de 'Bu ne diyor şimdi?' diyorsanız hiç vakit kaybetmeden sizi Google'a doğru alalım. 'Olur da belki görüşemeyiz. İyi günler, iyi akşamlar, iyi geceler...'

'Nasıl Yapılmış?'
Discovery Channel'da uzun zamandır süren belgesel, günlük yaşamda kullandığımız araçların nasıl yapıldığını bizlere anlatıyor. Fabrikalarında olan işlemleri göstererek basit gibi görünen eşyaların arka planlarını tek tek tanıtıyor. Ancak iş makinesi izleme sevdalısı bir millet olduğumuz için sizleri uyarmam gerekiyor: İzlerken hipnotize olup çevreyle bağlantınızı kesebiliyorsunuz. Çünkü belgesel sırasında kusursuz makineleri de tanıtmış oluyor sizlere. 20 dakikalık bölümlerden oluşan belgeselde her bölümde en az üç eşyanın yapımını görme fırsatı buluyorsunuz. Eğer her yerde karşımıza çıkan eşyaların nasıl işlemlerden geçip o hale geldiğini merak ediyorsanız, bu belgesel tam size göre.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA