Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜNAYDIN'LA KANTİN

Anti-sosyalleri anlama rehberi

Vardır böyleleri aramızda, mutlaka görmüşsünüzdür; ya cool çocuğu oynamaya çalışırlar ya da gerçekten iletişim yetenekleri yoktur. En sevmedikleri ders de dil ve anlatımdır. Olabildiğince az kelimeyle, belirsiz cevaplar verip -insanı öyle belirsiz durumda bırakırlar. Peki, verdikleri tek kelimelik cevaplarla söylemek istedikleri nedir, merak ediyor musunuz? O zaman buyurun…

'BAZEN': 'Bazen', bir anti-sosyalin en büyük silahıdır ve konuşmayı bitiren bir cevaptır. Okulda hoşlandığınız eleman bir 'tek kelimesi kalmış canavar' ise kaynaşmak imkansızdır.
Kafede yanına gitmek istediğiniz kızdan alabileceğiniz en kötü cevaptır 'bazen'. Reddedilmek önemli değil de, o belirsizlik yer bitirir insanı. 'Buraya çok sık gelir misin?' klişesiyle başlayan monolog o an biter. Peki, nedir bu 'bazen'? Basit bir evet-hayır değidir. Asıl anlamı, 'Cevap vermek istemiyorum'dur. O yüzden 'bazen' diyordur.

'BAKARIZ': 'Bazen'in uzaktan kuzeni olan 'bakarız', asla gerçekleşmeyecek planların habercisidir. Babalardan duyulması muhtemel bu kelime, bütün buluşmaları yerle bir eder. Herhangi bir eylem önerisine gelecek 'Bakarız' cevabı, kesinlikle 'gerçekleşme yecek' demektir. O yüzden plan yapıp kendinizi boşuna üzmeyin. Sonsuz reddedişlerin en acı verici cevabıdır 'bakarız'.

'BİLMİYORUM': Bilmediğine 'bilmiyorum' demek erdemdir ama bildiğine 'bilmiyorum' diyen kincidir ve hırslıdır. Altıncı sorunun cevabını bilmez ama vizeden AA'yı çakar! 'Bilmediğim tek şey bildiğimdir' diyerek Platon'a pabucunu ters giydirir. Özellikle de ihtiyacınız olan şeyleri bilmez o şahsiyet. Neden biliyor musunuz? Üşeniyordur çünkü. Cümle kurmaya bile üşeniyordur, o yüzden 'Bilmiyorum' der geçer. Kişisel bir şey değil yani, üstünüze alınmanıza gerek yok.

'BELKİ': Bir anti-sosyal için olumlu bir cevap anlamına gelmektedir, düşük bir ihtimalle tabii. Belkiler her zaman 'tabii' olmayabilir ama yaşamak da bir umuttur. Her 'belki'de bir ışık kırıntısı vardır. Yapı olarak 'bakarız'a benzemesine rağmen aldanmayın, çünkü o hiççi-kötümser hayat bakış açısının içinden bir umut yakalamayı başardınız demektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA