Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜNAYDIN'LA KANTİN

Kadınlar Günü’nde Erkeklere Tavsiyeler

Biliyorsunuz, 8 Mart Kadınlar Günü, kadınların seslerini en çok duyurabildikleri bir gün. Hal böyle olunca erkeklerin bu günde nasıl bir tutum sergileyecekleri de biraz karışık. Kadınları anlamamakla lanetlendiğini düşünen erkekler için basit ama anlamlı birkaç önerimiz var. Sosyal medyada hedef tahtası haline gelmiş şu 'hödük' erkeklerden olmak istemiyorsanız bu yazı tam sizlik. Üstelik bedava, sıfır masraf!

Empati Kurun
Empati. Kulağa ne de hoş geliyor. Kadınları anlayamadığını söyleyen merak etmesinler, kadınlar da erkekleri anlamıyor zaten. Bu yüzden buna çok da şey yapmayın. Empati kurmak önemli. Bir kadın olarak yaşamanın, çalışmanın zorluklarını düşünün. Bir günlüğüne kadın olsanız erkek jargonunda adınız 'karı kılıklı' ya dönüşmez. Kadınsız bir dünyanın ne kadar korkunç ve çekilmez olduğunu düşünün. Kısacası her zaman ve her yerde empati kurmaya çalışın.
Hayatınız kolaylaşacaktır.

Doğal davranmaya çalışın!
Özel günlerde hediye alma konusunda fazlasıyla gönülsüz erkeklere sesleniyoruz: Kadınlar günüdür, iyidir, hoştur diye fazla gaza gelip soluğu alışverişte almanıza gerek yok mesela.' Bayanlara özel yüzde bilmem kaç indirim fırsatları' kadınlarla ilişkinizi belirleyemez. Hem bu konuda kafanız da rahattır. Önemli olan hediye, indirim falan ıvır zıvır değil doğal davranabilmektir. Yanlarında olun, meseleyi kavramaya çalışın. Samimi ve sıcakkanlı duruşunuzu bozmayın. Sadece bugün için değil bunlar, her zaman için.

Garip kadınlar günü mesajlarından kaçının!
Sosyal medyaya düşüp alay konusu olmuş skandal 8 Mart mesajlarına sık sık tanık oluyoruz. Nice gencimizin hayatında kara bir leke gibi beliren bu mesajlarından kaçalım. Özellikle 8 Martta heyecan ve gerginliğin yoğun olduğu sosyal medyada tuhaf mesajlar paylaşmanız Guinness rekorlar kitabına girebilecek bir rezilliğe bulaşmanıza neden olabilir. Ger çi bu mesele öyle tuhaf ki, 'bir mesajım olsun' diyenler, kadınların bir damarına muhakkak dokunuyor. Kadınlar tarafından afişe edilmemek için daha isabetli cümleler bulun. Temkinli olun.

Fanatik erkekler, sizi biraz şöyle alalım
'Ya, şimdi bu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü var ama erkekler günü neden yok?', 'Dünyada kadınlar olmasaydı bütün AVM'leri halı saha yapardık', 'Kadınlar günü hayal ürünüdür, tek gerçek Fenerbahçe tribünüdür.' gibi sözlerle meydana çıkan fanatik erkeklerimiz için de bir önerimiz var. Bu günün tarihsel bir arka planı olduğu için her sene 8 Mart kadınlar günü olarak anılıyor. Kutlanmıyor yani. Aman, bir yerde 'kadınlar gününüz kutlu olsun' falan derseniz lafı yersiniz, bizden söylemesi.

Kadınlara mutfak robotu muamelesi yapmaktan vazgeçin
Ev kadını/hanımı: Tüm ev işlerini (mutfak, temizlik vs) yapmakla lanetlenmiş hane üyesi (Türk insanı sözlüğü). 8 Mart, Yukarıdaki tanımın da ifade ettiği şekilde ev işleri ile lanetlenmiş gibi görünen ama aslında kendilerine yapılan mutfak robotu muamelesini hak etmeyen kadınların halinden anlamak için düşünmeye güzel bir fırsat olabilir. O gün temizliği, kahvaltıyı akşam yemeğini siz ayarlayın da görün bir evi idare etmenin zorluklarını. Aynı zamanda bu tavsiyemizi sık sık uygularsanız koca yürekli bir erkek bile olabilirsiniz. Mutfak önlüğünü kadın elbisesi sanmıyorsunuzdur herhalde.

Kırmızı Karanfilleri eksik tutmayın!
'8 Mart hediyeleşme günü değil ama akşam eve nasıl dönmeliyim?'diyorsanız ona da bir önerimiz var. Kırmızı karanfiller, kadınlar gün ile özdeşleşmiş çiçeklerdir. Tanımadığınız bir kadına kırmızı karanfil armağan ede-rek yüzünde ufak bir tebessüme sebep olabilirsiniz.
Ha, 'yok ben el kadınına alamam diyenler!' kendi eşlerine alsınlar, ama mutlaka düşünün bunu. Kadınlar çiçek değillerse de bir karanfil, bir karanfildir. Alışverişti şuydu buydu derdinden daha kolay bizce!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA