Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAKAN UÇ

Cem Adrian’dan gençlere destek

Sektördeki birçok yeniliği, gördüklerimi, duyduklarımı evde olduğumuz şu günlerde sizleri haberdar etmek için aktarmaya çalışıyorum. Bu bağlamda yeni çalışmaları üzerine sohbet ettiğim Cem Adrian'dan beni şaşırtacak bilgiler aldım. Öncelikle söylemeliyim ki aktardığı bu konu, buradan tüm sanatçılara örnek olmalı… Tabii bu benim fikrim. Cem Adrian'ın kendisi de henüz genç olmasına rağmen müzik adına iyi şeyler yapmak isteyen gençleri sürekli desteklediğini biliyoruz. Hatta ben de birkaç kez bu köşeden onun destek verdiği, benim de beğeni ile takip ettiğim isimleri yazdım sizlere… Ama Cem'in müziğe verdiği destek sadece bu kadar değil. Hiç tanımadığı bilmediği müzisyenlere bile hiçbir zaman telif atmadığını söylüyor Cem. Oysa bir sanatçının üzerinde hak sahibi olduğu şarkıları, müziği, sözleri onun için en büyük gelir ve ego kaynağıdır. Ama Cem bunları bir tarafa bırakıp herkesin müzikten nasibini alabilmesi için bırakın onlara telif atmayı, bilakis kendisi de link vererek paylaşıyormuş. Ben de birkaçına denk gelmiş ama durumun böyle olduğunu doğrusu bilememiştim.

Şimdi farklı düşünenler ve 'Aman canım telif haktır, sanatçılar için önemli bir gelir kaynağıdır, diğerlerinin yaptığı hak yemektir, hırsızlıktır' diye haykıranlar ve bunu yazdığım için beni eleştirenler olabilir. Haklısınız… Size de sonsuz katılıyorum. Fakat Cem'in yaptığı da farklı türden bir yatırım işte. O telifi alıp kendi kullanmak ve birilerine müzik adına yasak getirmek yerine kendi tasarrufunda olan haklarını bir yerlerde birilerinin özellikle gençlerin emrine sunmayı tercih etmiş. Ve bunun belki de müzik eğitimi alan geçlere burs vermek kadar kıymeti var. Ben de bunu alkışlayıp diğer sanatçılara da örnek olmasını diliyorum.
Bu arada Cem'den müthiş bir yenilik geliyor bilginiz ola… Bir çok DJ ile birlikte farklı soundlarda çalışmalar yapacak Cem Adrian'ı bu yaz her yerde, her mekanda dinleme imkanımız olacak. Sanırım Cem'e bu konuda çok istek geldi sevenlerinden. O da bu korona günlerini değerlendirip güzel bir açılım ve yeniliğe imza atıyor. Şimdiden hayırlı olsun.

'KİRPİĞİN KAŞINA DEĞDİĞİ ZAMAN' YORUMU
Bu arada Cem Adrian ve onun destek verdikleri deyince, Adrian'ın Instagram hesabında 25 Mayıs'ta yayınlayacağı Emrah Türken'e ait bir remix çalışması dikkatimi çekti. Derin bir türküdür 'Kirpiğin Kaşına Değdiği Zaman'. Ve bu derinliğe uygun soundlar kullanmış müzisyen Emrah Türken… Başa alıp alıp dinlemelik olmuş. Nefis bir tat veren bu remix gibi sanırım Emrah'tan bu yaz çok çalışma gelecek. Ben şimdilik bu şarkı ile adını duyduğumuz Türken'e dikkat çekmek istedim. Yaptığı işleri takipte kalacağım.

Hülya
Avşar kimleri dinliyor?
1- Boney M-Rasputin

2- Bee Gees-You Should Be Dancing

3-Ahmet Kaya- Söyle

4-İbrahim Tatlıses -Mutlu Ol Yeter

5- Tüdanya- Aldanma Çocuksu Mahsun Yüzüne

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA